Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання освітянам – наблизити галузь до світових стандартів

27 серпня 2010 - 13:44

У столиці на засіданні колегії Міністерства освіти і науки «Про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2009/2010 навчальному році та завдання на 2010/2011 навчальний рік», в якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Микола Ярмощук, проаналізували стан справ в освітній сфері в цілому та з’ясували підходи до вирішення проблемних питань у конкретних напрямках.

Йшлося про фінансування галузі, зокрема, про видатки з Державного бюджету і фінансові нормативи, що стосуються утримання дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах. Також члени колегії та запрошені обговорили вплив демографічної ситуації на формування учнівського контингенту, його забезпеченість мережею навчальних закладів і педагогічними працівниками, зокрема, викладачами предметів навчальної програми. Особливу увагу приділили організації роботи з обдарованою молоддю та учнями з особливими освітніми потребами.

- Уряд вже чимало зробив для того, щоб рівень освіти в Україні наблизити до світових стандартів, - прокоментував заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Нинішнього року видатки на освіту з Держбюджету склали 76,8 млрд. грн., що становить 7,09% ВВП. Нагадаю, що у відносно благополучному докризовому 2007 році вони ледь сягали 6% ВВП. Міністр Дмитро Табачник поставив чітке завдання щодо підвищення конкурентоспроможності вітчизняної освіти у світі. Особливу увагу приділив формуванню здорового середовища у навчальних закладах, організації навчання державною, іноземними та мовами національних меншин,якісній підготовці викладачів.

Щодо рівня освітньої галузі у Запорізькій області, то за результатами перевірки комісією Міносвіти стану підготовки навчальних закладів області до роботи у новому навчальному році, яка була проведена саме напередодні підсумкової колегії, Міністр не зробив запоріжцям жодних зауважень. Втім, на думку Миколи Ярмощука, це не привід спочивати на лаврах, а дороговказ на продовження наполегливої роботи у заданих напрямках.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі