Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров провів нараду щодо реконструкції Бердянської КНС № 4

29 листопада 2010 - 15:21

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів термінову нараду з питань ситуації, що склалася на КНС № 4 міста Бердянськ. Під час робочої поїздки до міста минулого тижня очільник області ознайомився з проблемами каналізаційної насосної станції, що обслуговує будівлі нижньої частини Бердянська. Насосна станція побудована у 1964 році і потребує  термінової реконструкції, адже її потужність значно менша за об’єми стоків, що станція перекачує за добу. Обладнання застаріло, зруйнована підземна частина будівлі.  В аварійному стані КНС представляє загрозу екології міста та області.

Перебуваючи на цьому об’єкті у четвер, голова облдержадміністрації заявив, що проведе нараду з питання реконструкції насосної станції на початку тижня. І сьогодні для обговорення ситуації в облдержадміністрації зібралися представники органів місцевого самоврядування Бердянська, екологічної інспекції та виконавчої влади.

Учасники наради зійшлися на думці про необхідність у стислі строки завершити проектну документацію, адже проект, згідно якого було розпочато роботи ще у 2002 році, застарів і потребує коригування. Його фінансування  закладатимуть уже в бюджеті на 2011 рік. Разом з тим, на думку Бердянського міського голови Олексія Бакая остаточно завершити реконструкцію КНС № 4 міська влада сподівається вже у першому кварталі наступного року.

Очільник області наголосив на необхідності приділяти належну  увагу проблемам міста, аби в майбутньому уникати подібних несподіванок, на кшталт аварійного стану  насосної станції.

- Цілком зрозуміло, що ця проблема виникла в Бердянську не сьогодні, - наголосив Борис Петров. - Об’єкт мали завершити ще в 2005 році. Чому цього не було зроблено, вирішуватиме прокуратура. Першочергове ж завдання виконавчої влади - організувати ефективну роботу, створити робочу групу і надати усю необхідну допомогу для того, аби закрити це питання раз і назавжди. Треба провести реконструкцію, обладнати станцію сучасною апаратурою і забезпечити нормальні умови для життєдіяльності курортного міста, - підкреслює голова ОДА.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович