Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Порушення державної дисципліни цін: підсумки - 2010

4 січня 2011 - 13:46

Порушення державної дисципліни цін: підсумки - 2010

Державна інспекція з контролю за цінами в Запорізькій області протягом 2010 року провела перевірку 86 підприємств. На 59-ти з них були виявлені порушення державної дисципліни цін. До підприємств - порушників застосовано економічні санкції на суму 23907 тис. грн., у т.ч. штрафів - 15938 тис. грн.

Дерцінінспекція в Запорізькій області здійснює систематичний контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні цін (тарифів) на послуги, які підлягають державному регулюванню. Серед основних порушень, виявлених у ході перевірок – стягування плати, не передбаченої чинним законодавством, завищення граничного рівня рентабельності, застосування вільних тарифів попри запровадження державного регулювання тощо.

Так, при перевірці підприємств, які надають послуги з технічної інвентаризації житла, виявлено недотримання передбачених законодавством строків виконання послуг, що призвело до завищення їх вартості. З 22 ринків, що підлягали перевірці Держцінінспекцією, у п’яти випадках зафіксовано порушення законодавства щодо нормативу рентабельності за надання в оренду торговельних площ. За результатами перевірок лісомисливських господарств встановлено завищення граничного рівня рентабельності на дрова, що відпускаються населенню для побутових потреб. При перевірці підприємств - постачальників електроенергії виявлено порушення на предмет дотримання ними порядку формування, встановлення і застосування цін за надання послуг із спільного використання технологічних електричних мереж.

У ході перевірок фахівці Державної інспекції контролю за цінами в Запорізькій області не лише фіксують порушення, а й метою зниження їх кількості надають суб’єктам господарювання методичні роз’яснення та рекомендації щодо норм та порядку ціноутворення.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь