Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До проблем запоріжців – з увагою

14 січня 2011 - 15:54

До проблем запоріжців – з увагою

В обласній державній адміністрації відбулася «пряма лінія», під час якої на зв’язку з жителями регіону був заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук.

Перший дзвінок пролунав від жителя Мелітополя Володимира Рибчинка, який представляє батьківський комітет початкової школи №1 по вул. Артема, 28. Цей заклад, згідно рішення міської ради, передають дитячому садочку. Однак, батьківський комітет та керівництво початкової школи повідомили про це тільки вчора, вже після прийняття міськрадою рішення про передачу будівлі. Тепер 400 дітей, які навчаються у початковій школі, мають перейти до іншого приміщення, де відсутні умови для прийняття й навчання такої кількості дітей.

- У нашій початковій школі зроблено капітальний ремонт, починаючи від сантехніки і закінчуючи приміщеннями, є мультмедійний клас. На все це ми витрачали власні кошти. А тепер наші діти мусять навчатись у приміщені, де немає навіть косметичного ремонту, - поскаржився Володимир Рибченко.

Протягом години з аналогічним питанням до Станіслава Лимарчука звернулись ще двоє батьків, які збентежені цією ситуацією.

- Ми направимо запит Мелітопольському міському голові та з’ясуємо, наскільки були дотримані норми законодавства при передачі будівлі. Однак, можу вас запевнити, у приміщення, яке не пристосоване для навчання дітей, ніхто нікого переводити не буде, - заспокоїв батьків заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Лимарчук.

Також дзвінок пролунав з Пологівського району села Інженерне. Наталя Шаманович повідомила, що у селі приймають молоко по занижених цінах – 2.60 грн. за літр.

- Це проблемне питання для всієї області. Однак, на жаль, облдержадміністрація не може втручатись у ці процеси – ціну на молоко формує попит. Занижують ціну безпосередньо ті, хто збирає молоко у селах. Допомогти вам зможемо, тільки якщо ви організуєте селян та самостійно будете возити молоко на заводи. У такому разі ми посприяємо найшвидшому оформленню для вас всіх необхідних документів, - пообіцяв С. Лимарчук.

Запоріжці звертались і з особистими проханнями – допомогти отримати машину для учасника бойових дій, посприяти вирішенню побутових проблем, роз’яснити процес оформлення субсидії на комунальні послуги.

Далеко не всі проблеми, які порушували запоріжці під час спілкування з представником обласної виконавчої влади, знаходяться у компетенції посадовця. Однак кожен, хто додзвонився за номером «прямої лінії», отримав вичерпні відповіді чи поради від заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Станіслава Лимарчука.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович