Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров та архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука – за співпрацю духовної і світської влади

17 січня 2011 - 16:34

Борис Петров зустрічає архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луку

В облдержадміністрації відбулася зустріч Бориса Петрова з архієпископом Запорізьким і Мелітопольським Лукою, якого призначено на посаду рішенням Священного синоду Української православної церкви 23 грудня 2010 року. Основна тема бесіди – розвиток духовності на території Запорізького краю.

- Я задоволений теплою зустріччю, - прокоментував свої враження архієпископ. - У нас із керівником області відбулась плідна розмова. Для мене, як для правлячого архієрея, дуже важливо, щоб існувало взаєморозуміння між духовною та світською владою. І переконаний, що ми порозуміємось і об’єднаємо зусилля навколо єдиної світлої мети.

Запорізька область - одна з небагатьох, на території якої служать два владики. Щодо співпраці з правлячим архієреєм Єлисеєм архієпископ Лука відзначив, що вони товаришують ще з часів служіння священниками у Донецькій області, тож упевнений і в подальшій плідній роботі.

Очільник регіону Борис Петров та архієпископ Лука також торкнулися питання розвитку козацького руху у Запорізькому краї. Владика висловив думку, що необхідно активніше залучати до цієї роботи молодь і обіцяв усіляку підтримку з боку духовенства. Наприкінці зустрічі архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука запросив Бориса Петрова взяти участь у таїнстві освячення дніпровської води, що відбуватиметься 19 січня на території Ждановського пляжу.

Довідково: Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука (у миру - Андрій В’ячеславович Коваленко)

Народився 11 липня 1971 у м. Харцизьк Донецької області. З 1988 р. працював у центральній міській лікарні Харцизька санітаром. Навчався у Донецькому державному медичному університеті.

У березні 1998 р. митрополитом Донецьким і Маріупольським Іларіоном рукопокладений у сан диякона. У травні 1999 року - в сан ієрея. З 1998 по 2002 рік заочно навчався у Київській духовній семінарії. З 2002 року заочно навчається у Київській духовній академії. З травня 1999 по серпень 2005 року служив в Свято-Миколаївському храмі м. Донецьк. 25 грудня 2003 у Свято-Успенському Святогорському монастирі прийняв чернецтво з ім'ям Лука на честь святителя Луки Кримського. У травні 2004 року зведений у сан архімандрита. З вересня 2005 року був кліриком Полтавської єпархії. 13 листопада 2005 у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври рукопокладений у сан єпископа.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович