Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбулось чергове засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати зарплати працівникам області

17 червня 2004 - 16:35

Під час чергового засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати зарплати працівникам області під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького заслухано керівників Гуляйпільського і Василівського районів та підприємств-боржників. За станом на 1 травня 2004 року заборгованість у Гуляйпільському районі з початку року зросла на 81,4% і становила майже 500 тисяч гривень, а у Василівському – на 30%, але сума становила майже півтора мільйони гривень.

Перш ніж заслухати пояснення керівників, головуючий проаналізував виконання протокольних доручень попередніх засідань робочої групи. Виявилося, що далеко не всі вчасно виконані. Довелося новим протокольним дорученням винести попередження керівникам управлінь сільського господарства і продовольства, освіти та науки облдержадміністрації, інспекції по праці, Вільнянської райдержадміністрації і нагадати про персональну відповідальність.

Перший заступник голови Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Кірієнко доповів, що нині 6 підприємств мають заборгованість. Своєчасно не отримали зарплату 674 особи. Найбільшу питому вагу заборгованості мають два дочірні підприємства ВАТ „Мотор Січ”, завод „Сільмаш” та комунальне підприємство „Теплокомунсервіс”. Різко змінили картину ДП „Мотор Січі”, які на початку року не мали боргів, а потім їх утворили. Є упевненість, що невдовзі вони її ліквідують. Це підтвердили і керівники цих підприємств.

Протокольним дорученням передбачено: якщо протягом червня борги по району збільшаться, від робочої групи внести пропозицію про невідповідність своїй посаді О.Кірієнка.

По Василівському району відповідь тримали заступник голови райдержадміністрації Наталія Зуб та керівники СВК ім. Ватутіна, ВАТ „Родіна”, ВАТ „Завод будівельно-опоряджувальних машин” і комунального підприємства „Водгосп”. Усього в районі 22 підприємства мають заборгованість, своєчасно не отримали зарплату 1225 осіб.

Вирішено по СВК ім. Ватутіна за допомогою звернутись до обласної прокуратури, а по ВАТ „Родіна” – наступного засідання заслухати окрім керівника також керівника виконавчої служби обласного управління юстиції. Попереджена про персональну відповідальність Н. Зуб.

Керівник робочої групи ще раз нагадав присутнім, що Указ Президента України і відповідне розпорядження голови облдержадміністрації про ліквідацію боргів з виплати заробітної плати і надалі будуть знаходитися на суворому контролі.

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»