Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати затвердили звернення до українського народу

20 січня 2011 - 16:11

Депутати Запорізької обласної ради висловили глибоку стурбованість з приводу дій певних політичних сил в Україні, направлених на дестабілізацію політичної ситуації в державі. Йдеться про заяви представників Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської обласних рад щодо скасування Указу Президента України №46/2010 від 20 січня 2010 року «Про присвоєння Степану Бандері звання «Герой України» та заклики до організації революції «під знаменами Степана Бандери». Своє бачення на можливі наслідки подібних провокацій депутати Запорізької облради висловили у зверненні до українського народу, текст якого затвердили на позачерговій сесії.

У засіданні 4-ї сесії облради взяв участь голова обласної державної адміністрації Борис Петров. Виступаючи перед депутатами, очільник області зазначив, що сам став ініціатором скликання позачергової сесії, адже стурбований ситуацією, що склалася в державі.

- Сили організацій, які дозволяють собі подібні заклики до дестабілізації політичної ситуації в державі, – малі, - акцентує Борис Петров. – Але вони несуть загрозу національній безпеці держави, загрозу розквіту неонацистських угруповань на території України та Європи. Наш обов’язок – надати оцінку цим діям, стати ініціаторами зворотного руху, який допоможе унеможливити розвиток неонацизму в нашій країні. І робити це ми маємо виключно в межах закону, адже наша мета - сформувати демократичну державу. Ті, хто порушують закон, мають за це відповідати. Депутатів же в першу чергу мають турбувати питання економічної стабілізації, вирішення яких можливі лише за умови сталої політичної ситуації.

У заяві, за яку депутати проголосували майже одностайно, йдеться про те, що Запорізька обласна рада бачить фундамент для об’єднання політичних сил у кроках до поліпшення життя співвітчизників.

«Ми закликаємо здорові сили в Україні докласти всіх зусиль для підтримки дій вищих керівних органів нашої держави заради досягнення позитивних зрушень в країні, не допустити дестабілізації ситуації в економічній, соціально-політичній та інших сферах життя і на основі об’єднання конструктивних сил спрямувати всю свою енергію на розбудову держави, підвищення добробуту кожного громадянина України», йдеться в заяві.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області