Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підводний човен «Запоріжжя» відзначив 40-річчя, а тепер готується до виходу у відкрите море

24 січня 2011 - 10:48

Підводний човен «Запоріжжя» відзначив 40-річчя, а тепер готується до виходу у відкрите море

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова привітати екіпаж підводного човна «Запоріжжя» з ювілейною датою відправилась делегація на чолі з заступником голови – керівником апарату ОДА Станіславом Лимарчуком.

Єдиний у ВМС України океанський дизельний торпедний підводний човен «Запоріжжя» вперше був спущений на воду 40 років тому і мав назву Б-435. У 1997 року після передачі до складу ВМС України з ініціативи запорізької громади субмарина була перейменована у «Запоріжжя».

Минулого року традиція шефської допомоги екіпажу човна була відновлена і набула нового значення. За ініціативи голови облдержадміністрації Бориса Петрова не тільки розширено перелік підшефних військових частин, але й розробляється обласна програма шефської допомоги військовим. Тільки у 2010 році допомога від регіону військовим частинам, у тому числі і субмарині, склала понад 70 тис. грн. Зрозуміло, що командир та екіпаж підводного човна радо зустрічають запорізьких гостей на борту.

З нагоди 40-річчя підводного човна «Запоріжжя» у Севастополі відбувся урочистий мітинг, у якому взяв участь Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України 

Віктор Максимов. Командир підводного човна капітан ІІІ рангу Денис Клочан висловив вдячність очільнику Запорізького регіону за активну позицію, постійну підтримку та небайдужість до потреб військовиків.

В урочистій обстановці заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук передав екіпажу подарунки – дві сучасні воєнні радіостанції для зв’язку з береговими частинами, ноутбук, бойлер, принтер, електроінструменти, акумуляторні ліхтарі, енергозберігаючі лампи.

По завершенні урочистостей його учасникам провели екскурсію. Повернувшись у Запоріжжя, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації поділився враженнями:

- Ми побачили, що виконано дійсно велику роботу. У грудні субмарина успішно пройшла швартові випробування. Тепер екіпаж готується до виходу у відкрите море у травні. Борис Петров постійно наголошує, що в Україні підводний човен має бути на ходу і Запорізький край готовий надати необхідну підтримку, щоб досягти цієї мети, - висловив переконання С. Лимарчук.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області