Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До погіршення погодних умов область готова

24 січня 2011 - 14:20

У зв’язку з погіршенням погодних умов заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела засідання оперативного штабу з попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими умовами зимового періоду 2010-2011 років на автомобільних дорогах області.

Відкриваючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова повідомила, що у неділю ввечері особисто проїхала вулицями міста та з’ясувала ситуацію на дорогах.

- Різке погіршення погодних умов вимагає від нас готовності до надзвичайних ситуацій та оперативного реагування. Я знаю, що ДП «Облавтодор» працює у штатному режимі. За моєю інформацією, КП «ЕЛУАШ» також має графік роботи, затверджений міськрадою Запоріжжя. Такий графік має бути і в обласній державній адміністрації, оскільки обласний центр – також територія відповідальності очільника регіону. Ми повинні знати, що відбувається на дорогах міста, - зазначила Л.Мефьодова та попросила включити до складу оперативного штабу представників Запорізької міської ради та КП «ЕЛУАШ».

Також посадовець зазначила, що у середу очікується суттєве зниження температури повітря і всі, хто відповідає за розчистку доріг, мають бути до цього готові.

Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Геннадій Тімченко повідомив, що протягом минулої доби дороги області розчищали 75 одиниць техніки, ще 80 одиниць несли чергування і у разі потреби були готові до роботи. Наразі всі дороги обласного підпорядкування та державного значення, які проходять територією регіону, розчищені та відкриті.

До роботи в умовах похолодання працівники Служби автомобільних доріг також повністю готові – техніка справна, паливно-мастильні матеріали є, посипними матеріалами забезпечені.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Валентин Артемчук доповів, що рятувально-аварійною технікою забезпечені всі райони та міста області. Взаємозв’язок налагоджено з усіма відповідальними підрозділами, ситуація на дорогах повністю контрольована.

Крім того, Лариса Мефьодова з’ясувала ситуацію на залізничному транспорті та в аеропорту. Як повідомили фахівці, через погодні умови рух поїздів не змінювався, аеропорт також відкритий.

- Я вдячна всім за відповідальний підхід до цієї роботи. Облдержадміністрація робить все можливе, щоб не допустити виникнення надзвичайних випадків. Однак у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації, немає значення - у день чи вночі, прошу повідомляти мені негайно, - звернулась до присутніх заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області