Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Черги в дитсадочки ліквідують

25 січня 2011 - 10:23

Черги в дитсадочки ліквідують

Понад 50 тисяч дітей нашої області відвідують дитячі садочки, а близько 4 тисяч малюків залишаються поза увагою закладів дошкільної освіти через відсутність вільних місць. Що стосується 5-тирічних дошкільнят, освіта для яких сьогодні вже є законодавчо обов’язковою, то майже 95 відсотків з них влаштовані у такі заклади, а от малюкам молодшого віку доводиться чекати, доки звільниться місце.

- Обласна влада працює над цієї вирішенням проблеми, - запевнив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов. - Розроблена і впроваджується обласна програма розвитку освіти до 2012 року, в рамках якої передбачено і шляхи подолання дефіциту місць у дитсадках.

За словами посадовця, влада застосовує всі важелі для вирішення цього завдання. З одного боку, власникам потужних підприємств запропоновано розглянути питання щодо відкриття відомчих дитсадків. З іншого, вишукуються можливості повернути до життя непрацюючі дошкільні заклади, які перебувають у комунальній власності.

Позитивний приклад застосування владних повноважень у розв’язанні проблеми подає Мелітополь. Близько 700 мелітопольських дошкільнят сьогодні очікують на вільне місце у дитячому садочку. Найбільша потреба у них спостерігається у новій частині райцентру, де проживають чимало молодих сімей. Вивчивши ситуацію, місцева влада дійшла висновку, що проблему можна вирішити, провівши реконструкцію приміщень навчально-виховного комплексу №9 та початкової школи №1, розташованих на цій території. На виконання робіт з місцевого бюджету виділено кошти в обсязі 2,3 млн. грн. та 1, 6 млн. грн. відповідно. Завдяки цьому невдовзі вдасться відкрити додатково 15 груп, де виховуватимуть понад 350 малят.

- Готувати місця у дитячих садках потрібно вже сьогодні ще й тому, щоб демографічний вибух, який неодмінно станеться завдяки позиції чинної влади щодо підтримки народжуваності, не захопив нас зненацька. Та спершу прагнемо вирішити вже існуючу проблему - нашим малюкам і тепер не вистачає місць у дитсадках, - коментує ситуацію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова на кожній території ретельно вишукуємо резерви – прийнятні для роботи дитсадків приміщення, і працюємо над тим, щоб якомога швидше запустити їх в роботу.

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович