Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський відвідав з робочою поїздкою Бердянський район

17 червня 2004 - 16:50

Робочий день голови облдержадміністрації Володимира Березовського 17 червня повністю пройшов у Бердянському районі. З самого ранку в райдержадміністрації зібралося чимало людей, які прийшли до Березовського на прийом з особистих питань. Як свідчить практика численних виїзних прийомів у сільських районах, проблеми у селян здебільшого аналогічні. Не став винятком і цей. Газифікація сіл, непорозуміння з земельними паями, неналежна виплата орендаторами за користування земельними паями – таке було коло основних питань. З села Миколаївка прибула ціла жіноча делегація з проханням допомогти в газифікації відрізку вулиці. На це потрібно близько 40 тис. грн., і люди згодні вкласти  кошти за рахунок продажу своїх земельних паїв. Але потрібна правова, організаційна допомога, щоб, як часто буває в наші дні, не натрапити на шахрайство. У мешканців Луначарського теж головниий біль через газифікацію. У бюджеті на це було заплановано 150 тис.грн., а потім цей рядок кудись зник. Селяни ж тим часом закупили частину матеріалів за власний кошт, почали роботи, а договір заключати ні з ким.   На керівництво агрофірми „Дружба” із села Андрівка прийшли скаржитися кілька громадян. За 5 років договору орендатори ні разу стопроцентно не розрахувалися. Це далеко не повний перелік питань, по яких вже видано доручення або взято на опрацювання та контроль.

    Були, як то кажуть, і питання „не за адресою”, що часто буває чи від незнання, чи від недовіри іншим структурам, коли до глави області звертаються як до останньої інстанції. Звичайно, всі відвідувачі були уважно вислухані, отримали конкретну відповідь. А мешканка хутора Сахно Ірина Калмикова повернулася з прийому з приємним сюрпризом. Маючи двох власних дітей, вони з чоловіком взяли в сім”ю ще чотирьох прийомних дітей. А от таке благо цивілізації як телефон, вкрай необхідний сім”ї з маленькими дітьми, до хутора ще не дійшло. Але вихід знайдено. Володимир Березовський вручив молодій жінці мобільний телефон.

Після прийому Володимир Березовський провів засідання координаційної ради з підтримки підприємництва. Підприємницька діяльність у районі досить розгорнута і динамічно розвивається, особливо серед фізичних осіб. Природно, що участь глави області, а також голови обласної податкової адміністрації Олексія Глухова викликала у бізнесменів великий інтерес. Головний податківець області ознайомив підприємців зі змінами у законодавстві, повідомив, що відтепер податковими службами проводитиметься фінансовий моніторинг підприємств. Якщо на основі аналітичних даних не буде виявлено відхилень, на таких підприємствах заборонено проводити перевірки, що викликало жваву реакцію залу. У разі порушення податківцями цієї вимоги Глухов попросив повідомляти по телефону довіри. Володимир Березовський і Олексій Глухов відповіли на численні запитання підприємців.

Приємною подією завершився день у районі. У селі Карла Маркса Володимир Березовський і начальник обласного управління внутрішніх справ Микола Іллічов відкрили житлово-службове приміщення для дільничного інспектора. Таких будинків „шерифа”, як їх встигли назвати, в Україні всього 9, а в нашій області – перший. Поєднання житла і службового кабінету в одному приміщенні запозичено із західного досвіду і має на меті забезпечити оперативність і доступність до інспектора в будь-який час, а також зручність для самого дільничного. З відкриттям цього будинку мешканці Карла Маркса покладають великі надії. Бо у селі 5 років не було дільничного взагалі, головним чином через побутову необлаштованість. Тепер сільський дільничний має всі нормальні умови для проживання і роботи. До повного комплекту голова Бердянської райдержадміністрації Володимир Чепурний вручив йому ключі від автомобіля „Нива”. Володимир Березовський повідомив, що є обласна програма по створенню житлово-службових приміщень для дільничних інспекторів. До кінця літа будуть завершені роботи ще на чотирьох таких об’єктах.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць