Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системи водопостачання та водовідведення реконструюють з використанням енергоощадних технологій

26 січня 2011 - 11:02

Системи водопостачання та водовідведення реконструюють з використанням енергоощадних технологій

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова повідомила, що згідно загальнодержавних програм «Реформування і розвиток житлово-комунального господарства» на 2009-2014 роки та «Питна вода України» на 2006-2020 роки у минулому році в області проведено реконструкцію централізованих систем водопостачання і водовідведення з використанням енергоощадного обладнання та технологій.

У 2010 році з Державного бюджету на зазначені роботи виділено 2 млн. грн. На ці кошти проведено будівельно-монтажні роботи на трьох об’єктах. Повністю завершена реконструкція насосної станції другого підйому централізованого питного водопостачання м. Дніпрорудне Василівсьокого району. Також реконструйовано каналізаційні очисні споруди м. Дніпрорудне. Проведені роботи дозволять суттєво зменшити питомі витрати електроенергії насосної та каналізаційної станцій.

У межах виділених коштів частково виконано будівельно-монтажні роботи на перекачувальній насосній станції на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт Балабине, Кушугум, Малокатеринівка.

Також Лариса Мефьодова зазначила, що згідно обласної програми «Питна вода Запорізької області» на 2007-2020 роки минулого року завершено роботи на трьох об’єктах у Гуляйпільському, Василівському та Запорізькому районах. Це – капітальний ремонт башти Рожновського у селі Новозлатопіль Гуляйпільського району, реконструкція водопроводу по вул. Шкільній в с. Орлянське Василівського району та будівництво мереж водовідведення житлового будинку по вул. Вишневій у смт Балабине Запорізького району.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України