Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятувальні служби Запорізького регіону – одні з кращих в Україні

27 січня 2011 - 12:00

В обласній державній адміністрації відбувся збір керівного складу цивільного захисту області з приводу підбиття підсумків роботи у 2010 році. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Борис Петров та його заступник Станіслав Лимарчук, а також директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України Григорій Марченко.

Про роботу, пов’язану із забезпеченням цивільного захисту населення у 2010 році, поінформували присутніх начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євген Шац та начальник головного управління МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський.

Торік на території регіону виникло 10 надзвичайних ситуацій (у 2009 - 12), під час яких загинуло 19 людей (у 2009 – 37).

На 11% знизилась кількість загиблих та травмованих людей при пожежах. Загинула 141 особа, постраждали 76, разом з тим, врятовано 146 людей. На водних об’єктах врятували 414 осіб, не вдалося врятувати життя 91.

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров акцентував увагу присутніх на тому факті, що кількість людей, які з власної необережності гинуть на воді, досить велика. Тож роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання правил поведінки на воді необхідно посилити, особливо зараз, під час сильних морозів.

Завдяки своєчасним професійним спільним діям всіх екстрених служб і відомств на території області вдалося на 47% знизити кількість лісових пожеж, яких виникло 87 на площі 28,6 га.

- Влітку пожежна ситуація на території регіону була одна з найскладніших, однак завдяки спільним діям рятівних служб та обласної влади вам вдалося втримати ситуацію під контролем, - зазначив директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України Григорій Марченко. Також урядовець охарактеризував роботу рятувальних служб Запорізького регіону, зокрема головного управління МНС України у Запорізькій області, як одну з найбільш якісних та професійних в Україні.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів