Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада переймає іноземний досвід у створенні дозвільної системи

27 січня 2011 - 14:31

Обласна державна адміністрація продовжує роботу зі створення сприятливих умов для розвитку бізнес проектів у Запорізькому регіоні. Запорукою налагодження позитивних стосунків між владою та бізнесом є запровадження спрощеної системи дозвільного центру, який гарантує отримання необхідних для початку бізнесу документів у стислі терміни. З метою вивчення досвіду зарубіжних країн у цьому напрямку керівництво ОДА запросило консультантів з канадської провінції Манітоба. Представники місцевих дозвільних органів та дозвільних центрів районів і міст обласного значення взяли участь у «круглому столі» на тему: «Досвід уряду провінції Манітоба (Канада) в організації дозвільної системи».

 Як зазначив на початку зустрічі заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук (стажування), дуже важливо перейняти позитивний досвід, який допоможе вдосконалити відносини бізнесу та виконавчої влади в Запорізькому регіоні.

- Якісна робота дозвільного центру – це запорука подальшого розвитку нашої економіки, - підкреслив посадовець. – Адже чим легшим буде шлях від ідеї до впровадження проекту в життя, тим більше інвестицій ми зможемо залучити для розвитку економіки нашого краю. Перевірити ефективність роботи дозвільного центру дуже просто. Достатньо у першого ліпшого підприємця запитати, де в місті, в області працюють дозвільні центри. Відповідь і буде оцінкою цієї роботи. Наша задача – надати усю можливу допомогу бізнесу в межах своїх повноважень.

Запрошені консультанти поділилися цікавими проектами, які були розроблені спільно Урядом та представниками бізнесу в провінції Монітоба. Серед них - центр-порт. Потужний логістичний центр, який включає усі можливі шляхи для транспортування різних товарів: повітрям, морем та залізничними шляхами. Кожна країна, кожне підприємство може використовувати шлях найбільш вигідний та короткий. Крім того, порт-центр надає промислові майданчики для будівництва підприємств. Розробка цього проекту - від ідеї до першого етапу впровадження - зайняла близько трьох років. Надалі інвестори, які включаються до роботи в індустріальному парку, витрачають часу від кількох днів до кількох тижнів, у залежності від кількості необхідних документів тощо.

Петро Гончарук зазначив, що досвід колег з Канади – взірець для Запорізької області.

- Цікаво, що потрібну документацію, включаючи ліцензії для початку роботи, підприємець може отримати, заповнити та відправити для оформлення в електронному вигляді, користуючись лише Інтернетом, - коментує посадовець. - Ми можемо лише мріяти про електронний документообіг, але це наша мета і ми прагнемо зробити її реальністю.

 

Оксана Горобцова, управління преси та інформації 

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки