Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кількість підприємств-боржників із зарплатні скоротилась на 60

27 січня 2011 - 14:50

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів першу у новому році прес-конференцію для представників ЗМІ. Запитань до очільника області у журналістів накопичилось чимало, тож довелось навіть доставляти стільці, аби розмістити усіх учасників зустрічі.

Одне з основних питань, якому обласна влада приділяє особливу увагу, – робота з підприємствами, що мають борги із заробітної плати перед своїми працівниками. За словами Бориса Петрова протягом минулого року загальна кількість підприємств-боржників скоротилася на 60.

- За темпами зниження заборгованості із зарплатні серед економічно активних підприємств ми знаходимось на 3-му місці серед регіонів України, - повідомив Борис Петров. – Нам вдалось скоротити борги на цих підприємствах на 63%, це хороший показник. В цілому ж за минулий рік підприємства області скоротили заборгованість перед своїми працівниками на 6 мільйонів гривень і станом на 1 січня вона склала 52,3 мільйона гривень. Переконаний, якби ми не вели так активно роботу із боржниками, цифри були б набагато гірші. Своїми діями ми запобігємо зростанню заборгованості. Цю роботу ведемо постійно і завтра у нас буде чергова нарада з цього питання.

Всього за 2010 рік за фактом порушень щодо несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам прокуратурою області порушено 94 кримінальні справи, притягнуто до адміністративної відповідальності 465 керівників підприємств-боржників.

 Досі не вирішено проблему розрахунків із працівниками на 32-х підприємствах державного сектора економіки. Їх загальна заборгованість – 31,3 млн. грн., що становить 60 % від боргу усіх підприємств області. Найбільші боржники: ДП “Радіоприлад”, ДП “Кремнійполімер», Бердянський державний завод скловолокна, ВАТ УНІI “Перетворювач”, ВАТ “Вуглекомпозит”, ДП «Запорізький облавтодор», ДП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя”. Для вирішення цієї проблеми необхідна активна підтримка державної влади, адже йдеться в першу чергу про підприємства-банкрути, тож необхідні відповідні зміни у законодавстві.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області