Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров провів зустріч з представниками дозвільних центрів Канади

27 січня 2011 - 16:06

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів зустріч з представниками канадської групи консультантів, що взяли участь у «круглому столі» на тему організації дозвільних центрів для підприємців. Очільник області подякував експертам за можливість скористатися успішним досвідом, отриманим за кордоном. Адже обласна влада має твердий намір удосконалити систему видачі документів та ліцензій для започаткування бізнесу в стислі строки і готова отримати добру пораду з цього приводу.

– На початку тижня Президент України Віктор Янукович проводив першу цього року Раду регіонів, - поінформував Борис Петров своїх гостей. - На ній Глава держави підкреслив на необхідності вжити усіх можливих заходів для поліпшення бізнес-клімату в державі. І одне з першочергових завдань – організація роботи дозвільних центрів на місцях. Наразі, на жаль, маємо певні труднощі в цьому напрямку. Оформлення документів для українських підприємців займає багато часу. Втім, ми налаштовані на ефективну роботу і бачимо перспективи у спільній праці та досягненні взаєморозуміння з бізнесом. Тому з задоволенням приймемо усі ваші поради, як досвідчених спеціалістів у цій роботі у своїй країні. Але чудово розуміємо, що впроваджувати в життя усі проекти маємо самотужки, - зазначив Борис Петров.

Гарольд Томсон, старший менеджер Департаменту політики, планування та координації Міністерства з питань підприємництва, навчання та торгівлі провінції Монітоба, що у Канаді, підкреслив, що успіху в подібній роботі можна досягти лише за умови співпраці Уряду та представників бізнесу, як це було зроблено в Канаді.

– Ми дуже плідно працюємо з головою нашої області, - підкреслив Гарольд Томсон. – Тому добре знаємо, як важко знайти вільну годину посадовцю вашого рівня. Втім, дуже приємно, що більшу частину свого часу ви приділяєте таким важливим проектам, яким належить покращити економіку регіону. Сьогодні під час «круглого столу» ми мали можливість дізнатися про задачі та цілі обласної влади і ми вважаємо, що ваша наполегливість – це запорука успіху.

У свою чергу, Роберт Ро, керівник відділу міжнародних проектів Департаменту зв’язків Канада–США та міжнародних зв’язків Міністерства з питань підприємництва, навчання та торгівлі провінції Манітоба схвально відгукнувся про ті ідеї, які розробляє обласна влада в рамках стратегії розвитку регіону. За його словами, те, що вони змогли побачити під час презентації, говорить про сучасний підхід та врахування світових тенденцій при формуванні пріоритетів економічного розвитку.

За традицією співрозмовники обмінялися символічними подарунками, а Борис Петров висловив сподівання на продовження співпраці з канадськими експертами.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області