Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Торік цінова ситуація була контрольована, такою вона має залишитись

28 січня 2011 - 14:04

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин провів засідання робочої групи з питань забезпечення регіону основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами. До участі у нараді запросили керівників підприємств хлібопекарської промисловості.

- Одне з основних питань, щодо якого обласна влада звітує перед Урядом, – цінова ситуація. Сьогодні ми розглянемо основні тенденції на продовольчому ринку у 2010 році та з’ясуємо поточну ситуацію. Окремо хотілось би заслухати представників хлібопекарської промисловості, - зазначив, розпочинаючи нараду, перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

Про цінові тенденції на продовольчому ринку регіону присутніх детально поінформувала заступник начальника головного управління економіки ОДА Світлана Кругляк. Зокрема, посадовець повідомила, що за підсумками 2010 року індекс інфляції по області склав 109,7 % - це найнижчий показник за останні вісім років. Разом з тим, продукти харчування та безалкогольні напої протягом року подорожчали приблизно на 10%. За цим показником область посідає 18 місце серед всіх регіонів країни. Тож можна стверджувати, що торік обласній владі вдалося стримати безконтрольне зростання цін на продовольчих ринках.

Щодо поточної цінової ситуації Світлана Кругляк зазначила, що за підсумками двох декад січня на ринках регіону спостерігається зниження ціни на продукти тільки по двох позиціях. По 13 позиціях ситуація залишилась стабільною. Разом з тим, підвищилась ціна на 25 видів продуктів. Також на нараді відзначалося, що на ринках області спостерігається тенденція до зростання ціни на хліб та хлібобулочні вироби. Нагадаємо, в області з квітня по грудень минулого року ціни на соціальні сорти хліба не зростали. Це відбулося завдяки дотриманню умов Меморандуму між обласною владою та виробниками хліба, який був підписаний за ініціативи голови облдержадміністрації Бориса Петрова.

Тож, щоб зберегти позитивний досвід та взяти цінову ситуацію під контроль, Олексій Литвин запропонував представникам хлібопекарської промисловості ознайомитись з новим проектом Меморандуму про узгодження дій між Запорізькою обласною державною адміністрацією та керівниками хлібопекарських і борошномельних підприємств, які працюють на ринку області.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»