Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька влада надала свої пропозиції щодо Пенсійної реформи

1 лютого 2011 - 13:27

Пенсійна реформа

Пенсійна реформа вкрай необхідна та важлива для всіх громадян України. Тому Уряд наголошує, що саме голос громадськості буде вирішальним, адже реформи проводяться не заради реформ, а задля підвищення якості життя українців. Як показали перші обговорення, громада, на відміну від експертів, не погоджується з низкою норм та положень Пенсійної реформи. Зокрема це стосується пенсійного віку для жінок та чоловіків - держслужбовців. Тож влада має віднайти баланс між потребами економіки України, рекомендаціями вітчизняних та міжнародних експертів, та думкою пересічних громадян.

Спеціалісти Запорізької облдержадміністрації спільно із представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області також провели масштабну роботу і надали свої пропозиції до Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України стосовно того, як має розвиватися Пенсійна реформа. Керівництво регіону переконане, що це дуже важливе питання, яке потребує комплексного підходу і пошуку компромісів.

- Усі розуміють, що Пенсійна реформа вкрай необхідна. Адже всього кілька років тому на тисячу працюючих було 630-650 пенсіонерів, а сьогодні – 930 і динаміка негативна, - наголошує голова облдержадміністрації Борис Петров. - Тому не можна розглядати Пенсійну реформу лише в розрізі підвищення пенсійного віку. Це набагато глибше питання. У нашому регіоні 400 тисяч запоріжців працездатного віку, про яких ми не маємо інформації, де вони працюють юридично. Тобто ми розуміємо, що вони працюють – хто за кордоном, хто отримує зарплатню «у конвертах». Ці люди не сплачують податок до Пенсійного фонду. І вжиття одних лише фіскальних заходів не вирішить проблему зарплатні «у конвертах». Необхідно створити такі умови, щоб підприємцям було вигідніше платити офіційну заробітну плату. Це цілий комплекс питань.

Наразі обговорення Пенсійної реформи триває. 16 лютого у Верховній Раді пройдуть Всеукраїнські слухання щодо цього питання. За підсумками слухань Уряд має врахувати пропозиції та зауваження експертів, вчених, фахівців галузі і представників усіх прошарків українського суспільства та доопрацювати пенсійну реформу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області