Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочато проведення святкових заходів пов’язаних із відзначенням Дня Конституції України

22 червня 2004 - 14:43

Цього тижня в усіх містах і селах області проходитимуть заходи, присвячені 8-й річниці прийняття Конституції України. Докладну інформацію про них на черговому брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації журналістам повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Мальований. Він відзначив, що святкування роковин Основного Закону країни носитиме подвійний характер. Вже від сьогодні у містах,  селах та райцентрах області розпочинається проведення урочистих засідань, святкових концертів, народних гулянь, культурно-мистецьких заходів. До святкової дати вперше, на відміну від попередніх років, заплановано надання адресної допомоги малозабезпеченим верствам населення. За розпорядженням голови ОДА  контроль за виконанням даного доручення покладено  на керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. З нагоди свята керівники підприємств, установ та організацій повинні потурбуватися про вчасну  виплату заробітної плати, пенсій та стипендій.

З іншого боку святкування Дня Конституції  відбуватиметься за участю як керівників облдержадміністрації, так і політичних партій, громадських організацій та об’єднань, що діють у нашій області. Зокрема, з 24 червня триватиме традиційний єдиний тиждень інформування населення за темою „Конституційний процес в історії України”. Вчені, юристи і працівники структурних підрозділів поінформують населення про розбудову Запорізького краю, утвердження конституційних норм. У рамках Тижня  мають відбутися засідання Координаційної ради партій і політичних об’єднань, на якому мова піде безпосередньо про процес прийняття Конституції, інформаційний семінар з питань законодавства щодо виборів Президента  та „круглий стіл”, де розглядатимуться роль і місце державної символіки у становленні української державності.

М. Мальований проаналізував також процес розбудови громадянського суспільства у Запорізькій області. Так, за часи Державної незалежності, зазначив М.Мальований, на Запоріжжі сформувалася розгалужена партійна система: на 1 червня 2004 року обласним управлінням юстиції зареєстровано 88 обласних осередків політичних партій, понад 470 громадських організацій, більш ніж 50 національно-культурних товариств різного рівня, 700 релігійних громад.

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ