Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відповідає на запитання бізнесу

2 лютого 2011 - 16:24

У відношеннях між владою та бізнесом намітилось потепління. Про це говорили підприємці під час зустрічі з головою обласної державної адміністрації Борисом Петровим, яка проходила у Запорізькій ТПП. Вони позитивно оцінюють ініціативу влади щодо налагодження дружніх стосунків між бізнесом та обласною державною адміністрацією. Зустріч відбулася у відкритому форматі, де всі бажаючі могли поставити очільнику області запитання та поділитися своїми проектами і проблемами.

Олексій Пучков, ТМ « Урожай»:

- Я представляю рух «Купуй запорізьке». Готуючись до зустрічі, я зібрав усі побажання від наших місцевих виробників і хочу озвучити їх для вас. В Запорізькій області спостерігається накопичення монопольних торговельних мереж, супермаркетів з інших регіонів. І цілком логічно, що вони зацікавлені у лобіюванні інтересів власних виробників. Тож продуктів, виготовлених у Запорізькій області, в наших магазинах небагато. Влада може сказати, що не має важелів впливу на суб’єктів господарювання, але ми знаємо позитивні приклади роботи обласної влади та бізнесу в цьому напрямку. Також не кращим чином складається ситуація з тендерними закупками. Реєстр вимог для участі в тендері не дозволяє місцевим виробникам виглядати конкурентоспроможними. І це при тому, що маємо дуже високий рівень якості нашої продукції.

Борис Петров:

Абсолютно згоден з необхідністю підтримувати місцевого товаровиробника, особливо харчової галузі. І в області працюють програми, направлені на вирішення цього питання. Що ж стосується тендерів, то хочу зауважити, що маємо в цьому напрямку послуговуватися виключно законом. Інша справа, що ми працюємо над створенням окремого тендерного комітету, який дозволить покращити ситуацію в цьому питанні.

Едуард Орешков, підприємець, Мелітополь:

- Ми представляємо машинобудівну галузь. Більшість продукції відправляється на експорт і за кордоном нас дуже добре знають. Дуже приємно, що обласна влада зацікавлена у співпраці з успішними компаніями, а не лише тими, хто має борги із зарплатні або енергоресурсів. Наше підприємство сплачує доволі високі податки. Але ми маємо конкурентів, які в різний спосіб уникають сплати податків, а отже, мають нижчі ціни на продукцію. Вважаємо цю ситуацію не прийнятною для цивілізованого бізнесу. А ще хочеться звернути увагу на необхідність вирішити проблему з енергоносіями. Адже не буде електроенергії – не буде машинобудівної галузі.

Борис Петров:

- Центральна влада поставила для себе таку задачу: має бути така система, при якій бізнесу не вигідно буде уникати податків. І я абсолютно згоден з вашим зауваженням. Що ж стосується, електричної підстанції, я розумію - її будівництво не по кишені представникам середнього бізнесу. Подібні проекти має розробляти держава.

Бесіда між представниками бізнесу та обласної виконавчої влади тривала декілька годин. Після чого спілкування продовжилося у форматі бізнес-ланчу.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області