Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Бюджетний гаманець» бердянці приймають громадою

3 лютого 2011 - 17:22

За сталою традицією міський бюджет, так само як і інші важливі питання в соціально-економічному житті міста, жителі Бердянська приймають громадою. На громадських слуханнях щодо  бюджету міста на 2011 рік побував голова обласної державної адміністрації Борис Петров.

Після доповіді про напрямки роботи міської влади Бердянська очільник області зауважив, що сума коштів, передбачена в міському бюджеті на гемодіаліз, менша за потреби населення на цю важливу та дорогу процедуру. Також Борис Петров відзначив, що в бюджеті не відображено питання  розвитку аеропорту та порту. І підкреслив, що в місті має розвиватися курортний напрямок, який  сприятиме збільшенню надходжень до місцевого бюджету .

- Президент України Віктор Янукович наголошує на тому, що сильна країна можлива лише за умови зміцнення регіонів, - підкреслив  посадовець. – Тож розвиток нашої області є запорукою розвитку цілої держави і кожного міста зокрема. Цього року бюджет області та бюджети міст обласного значення прийнято вчасно, але сума передбачених коштів дозволяє витратити їх тільки на найголовніше – заробітні плати, забезпечення соціального захисту населення. За цих умов  нам слід працювати ще більш наполегливо і шукати альтернативні джерела наповнення бюджету. Також запорукою виконання бюджетів усіх рівнів є вчасна та чесна сплата податків, орендна плата за землю тощо.

В цілому ж за даними, оприлюдненими під час громадських слухань,   міським бюджетом Бердянська передбачено 4% від надходжень спрямувати на ЖКГ, 27% - на програми соціального захисту населення, 19% - на охорону здоров’я, 23%  - на освіту, 13% - на будівництво.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також