Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олексій Литвин: «Рівень розрахунків за газ підвищиться, якщо всі отримані кошти підприємства теплоенергетики спрямовуватимуть за призначенням»

7 лютого 2011 - 10:10

Всеукраїнську селекторну нараду з питань сталого забезпечення опалювального сезону 2010-2011 провів перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич. Запорізьку область представляли перший заступник голови ОДА Олексій Литвин та заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Серед основних питань порядку денного – встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги підприємствам теплового та водопровідно-каналізаційного господарства, а також стан розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий газ.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич повідомив, що найближчим часом міністерство збиратиме детальну інформацію з регіонів щодо розрахунків за газ для звіту Прем’єр-міністру України. Крім того, 9 лютого керівники територій особисто доповідатимуть із зазначених питань Миколі Азарову.

За інформацією урядовця середньоукраїнський рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий газ складає 46%.

- Керівники тих територій, які мають рівень розрахунків нижчий від цієї цифри, можуть готуватись до жорсткої розмови з Прем’єр-міністром України, - попередив Ю. Хіврич.

Заступник голови Запорізької облдержадміністрації Лариса Мефьодова відзвітувала, що рівень розрахунків підприємств регіону вищий загальноукраїнського показника - 47%.

Разом з тим, під час обласної селекторної наради, яка відбулася одразу по завершенні всеукраїнської, Лариса Мефьодова акцентувала увагу керівників райдержадміністрацій на тому, що не всі території забезпечили необхідний рівень розрахунків. Приміром, Якимівське ОВУЖКГ та ПО розрахувалися тільки на 24%, ТОВ «Токмак теплоенергія» - 37%, ЗАТ «Бердянське підприємство теплових мереж» - 36%, КП «Територіальна громада» смт Новомиколаївка – 39%, Концерн «Міські теплові мережі» Запоріжжя – 44%.

- Облдержадміністрація має домовленість із Запорізьким міським головою щодо погашення загальної суми боргу обласного центру на 27-30% вже до кінця лютого. Переконаний, що території теж можуть забезпечити погашення заборгованості за використаний газ хоча б на 20-25%, - звернувся до учасників селекторної наради перший заступник голови ОДА Олексій Литвин. Для того, щоб досягти цієї мети, посадовець вважає за необхідне всі кошти, які сплачує населення регіону підприємствам теплоенергетики, спрямовувати за призначенням – на виплату заборгованості за спожитий газ.

Також під час всеукраїнської селекторної наради перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України порушив питання щодо виконання програм доступності на місцях. Тож Лариса Мефьодова доручила керівникам територій оперативно надати до управління ЖКГ облдержадміністрації звіти щодо виконання вищезазначених програм.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ