Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область розраховує на інтервенцію гречки

8 лютого 2011 - 15:54

Область розраховує на інтервенцію гречки

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин провів засідання робочої групи з питань забезпечення області основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами на них. Про цінову ситуацію на продовольчому ринку, в тому числі на хліб та гречану крупу, доповіла заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Кругляк.

- Індекс цін за січень по області складає 101,2% (по Україні -101 %), це 7-11 місце серед регіонів України. Найбільше за січень поточного року подорожчали: гречана крупа – більш ніж на 30%, капуста – на 23%, олія рослинна – на 5,6%, крупа манна – на 4,2% , - доповіла Світлана Кругляк.

Однак при цьому, за даними Держцінінспекції станом на 30.01.2011, середні ціни по області по 20 позиціях із 40-ка, по яких проводиться моніторинг, нижчі, ніж середні ціни по Україні.

Олексій Литвин нагадав, що з метою стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів облдержадміністрацією постійно проводиться ряд заходів, зокрема, щотижневий моніторинг цін на основні види продовольчих товарів, що дозволяє оперативно реагувати на зміну ситуації; селекторні наради з керівниками територій з відповідними дорученнями. Також відкрито та здійснюють діяльність 15 магазинів «Ветеран», де продукція реалізується за нижчими цінами.

Щоб стабілізувати цінову ситуацію на гречану крупу, облдержадміністрація звернулася до Міністерства економічного розвитку та торгівлі з проханням про виділення області гречаної крупи із Аграрного фонду чи Держрезерву. Крім цього, ОДА опрацьовує питання щодо інтервенції крупи від товаровиробників Луганської, Полтавської та Кіровоградської областей.

Також Олексій Литвин звернув особливу увагу торгівельних організацій на неприпустимість зростання цін на хліб за рахунок затягування розрахунків з хлібопекарськими підприємствами та виробниками.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»