Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території області активно працюють над створенням промислових зон

10 лютого 2011 - 13:48

Керівники районів та міст Запорізької області взяли участь у навчальному семінарі «Проекти регіонального розвитку», організованому за ініціативи обласної державної адміністрації. У Запорізькій торгово-промисловій палаті понад 20 представників територій презентували проекти промислових зон, в які планується залучення потенційних інвесторів. Головна мета створення таких проектів – зменшити навантаження на потенційних інвесторів у частині оформлення документів, договорів на оренду землі, підвід комунікацій тощо. За підсумками презентації обласна державна адміністрація визначить кращі проекти. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук (стажування), на організацію промислових зон з обласного бюджету планують виділити 290 тисяч гривень.

Важливі умови для організації промислової зони та початку роботи над проектом – форма власності земельної ділянки, яку планують виділити під будівництво, наявність комунікацій, необхідних для розташування підприємства, мінімальна віддаленість від транспортних мереж тощо. Про ефективність такої підготовки до роботи з інвестором свідчить позитивний досвід іноземних країн та зацікавленість потенційних інвесторів до подібних проммайданчиків. Так, за словами керівника громадської організації «Дивосвіт» Інеси Носенко , яка представила на семінарі проект етносела у Вільнянському районі, тільки на оформлення ставка організація витратила більше року. Іншу документацію, у тому числі й угоду про оренду землі, опрацьовують вже близько трьох років. За цей час реалізація проекту етносела вже могла би приносити прибуток, а для Запорізької області - створити цікавий туристичний напрямок.

- Проект, який ми реалізовуємо, новаторський та цікавий тим, що ми прагнемо поділитися досвідом у створенні таких осередків культури та відпочинку. Тож для нас вкрай важливо пройти усі шляхи від ідеї до реалізації проекту, яким би важким він не був. Але якби ми починали роботу, маючи повний пакет документів та земельну ділянку, ми б виграли найцінніше – час, - заявила І.Носенко.

Про бажання працювати в такому напрямку заявляють і керівники територій Запорізької області. Так, заступник Мелітопольського міського голови Валерій Головков зазначив:

- Звичайно, ми зацікавлені у збільшенні кількості інвестицій у нашу територію, адже це розвиток міста. Більше того, свій проект промислової зони ми вже представляли італійським та китайським партнерам. І попередню зацікавленість та підтримку такого напрямку з боку інвесторів ми вже отримали.

Нагадаємо, залучення інвестицій у розвиток Запорізького краю є одним із пріоритетів в стратегії розвитку регіону, визначеним обласною владою.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області