Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемний будинок по вул. Глісерна, 18 готують до передачі у комунальну власність

11 лютого 2011 - 14:08

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова провела нараду з питання передачі житлового будинку по вул. Глісерна, 18 у комунальну власність м.Запоріжжя. У заході взяли участь керівники управління ЖКГ облдержадміністрації та міської ради, регіонального відділення ФДМ та філії «Укррічфлот» ЗССРЗ.

Звернення жителів дев’ятиповерхівки по вулиці Глісерна, 18 щодо передачі будинку до комунальної власності перебуває на контролі в Адміністрації Президента України. За останні пів року з цього питання було проведено декілька нарад, проте будинок досі обслуговує філія «Укррічфлот» ЗССРЗ.

- Передача будинку до комунальної власності – це робочий момент, який повинен вирішуватись між двома сторонами. Проте, у цей конфлікт була втягнута і обласна державна адміністрація. Тож від всіх учасників процесу я вимагаю конструктивної роботи та конкретних дій, спрямованих на розв’язання проблеми, - підкреслила, розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Для передачі будинку необхідно погодження ряду структур: управління ЖКГ Запорізької міської ради, КП «Водоканал», ВАТ «Запоріжжяобленерго» та Концерну «Міські теплові мережі». За словами директора філії АСК «Укррічфлот» ЗССРЗ Андрія Нестреляя, з Концерном «Міські теплові мережі» та КП «Водоканал» практично всі питання врегульовано. Проблеми є з передачею житлового фонду та електромереж.

Заступник начальника управління ЖКГ міськради Олександр Сушко повідомив позицію міста: підприємство має провести капітальний ремонт даху, замінити каналізацію у підвалі та відремонтувати ліфти, тільки після цього будинок може бути прийнятий у комунальну власність.

У представника ВАТ «Запоріжжяобленерго» також є претензії до підприємства, яке передає будинок – відсутня технічна документація на електричні мережі, через це неможливо проведення якісного обстеження для прийняття мереж на баланс.

Учасники наради обговорили та визначили шляхи розв’язання кожного з проблемних питань. Заступник голови облдержадміністрації доручила до 20 лютого підготувати та надати до управління ЖКГ ОДА узгоджений план заходів щодо передачі електромереж та будинку до комунальної власності.

- Сподіваюсь, що всі присутні поставляться відповідально до виконання визначених завдань і наступного разу цим складом ми зберемося вже після передачі багатостраждального будинку до комунальної власності, - підбила риску Лариса Мефьодова.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області