Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримає зерно та борошно з Аграрного фонду України

11 лютого 2011 - 16:05

Під час регіональної наради з питань посівної кампанії 2011, яка пройшла у Запоріжжі за участю першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого, учасники обговорили проблеми продовольчого ринку та ситуацію зі стабілізації цін на основні продукти харчування. Керівництво обласної державної адміністрації неодноразово наполягало на необхідності виділення зерна з аграрного фонду України для Запорізької області, щоб утримати ціни на хліб на нинішньому рівні. Також неодноразово порушувалося питання  про необхідність вирішення питання на центральному рівні щодо  збільшення запасів гречаної крупи.

 Спілкуючись із журналістами,  Микола Безуглий повідомив, що Запорізька область отримає з Аграрного фонду додаткові обсяги  зерна та борошна. Крім того, найближчим часом у Запорізькій області з’явиться достатня кількість гречаної крупи.

- Хочу завірити, що найближчим часом ми забезпечимо Запорізьку область гречаною крупою. Але головне, ми спланували посівну кампанію 2011 таким чином, щоб сформувати достатні запаси таких досить рідкісних для нас культур зернових,  як рис, гречка, просо, і щоб  ціни в наступному році на ці продукти були на порядок нижчими, - заявив  урядовець.

Про збільшення обсягів валової продукції в аграрному секторі Запорізької області поінформував голова обласної державної адміністрації Борис Петров. У розвитку сільськогосподарської галузі очільник області вбачає майбутнє Запорізького краю.

- Протягом 2010 року Україна експортувала сільгосппродукції на суму понад 10 млрд. доларів, - зазначив Борис Петров. – Ці обсяги більші порівняно з 2009 роком на 4,7 %. І Запорізька область, як один з потужних виробників сільськогосподарської продукції,  зі свого боку робить усе можливе для зміцнення іміджу країни - житниці. Плануємо, що у цьому році обсяги зібраного зерна будуть не менше 2 млн. тонн. Певні кроки робляться у напрямку збільшення виробництва у тваринництві. Як наслідок, за рівнем зростання валової продукції в аграрному секторі Запорізька область у 2010 році посіла лідерські позиції.  

У рамках регіональної наради продемонстрував свої успіхи Інститут олійних культур Національної академії аграрних наук України. Виставку  продукції для гостей   влаштували у холі приміщення установи.



Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області