Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єкти соціальної інфраструктури пристосовують до потреб людей з обмеженими можливостями

14 лютого 2011 - 13:29

Об’єкти соціальної інфраструктури пристосовують до потреб людей з обмеженими можливостями

Про роботу комітетів доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, які працюють на території регіону, поінформувала заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова.

- Позиція Президента України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України чітка – необхідно створити всі умови для забезпечення доступу людей з обмеженими можливостями до об’єктів інфраструктури, - зазначила Лариса Мефьодова.

На території регіону працює 31 комітет доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Протягом 2010 року було проведено 77 засідань цих комітетів.

Результатом роботи комітетів доступності стало встановлення 15 світлофорів зі звуковими сигналами у Запоріжжі та 8 - у Мелітополі. Таким чином на території регіону тепер нараховується 47 спеціально облаштованих світлофорів.

Забезпечено безперешкодний доступ людей з обмеженими можливостями до 1712 об’єктів соціального, житлового та громадського призначення. Це – заклади охорони здоров’я, культури, будинки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, магазини, залізничні вокзали тощо.

У поточному році заплановано продовжити роботу з пристосування існуючих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, транспортної інфраструктури, вулично-дорожньої мережі відповідно до потреб людей з обмеженими можливостями.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України