Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подяка за мужність та героїзм

14 лютого 2011 - 17:35

У будинку культури імені Дроб’язка відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Керівники області та міста привітали учасників бойових дій, відзначили почесними нагородами та дипломами представників громадських організацій. Також для учасників заходу влаштували святковий концерт.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук подякував учасникам зібрання за мужність та героїзм, проявлені в ім’я своєї Батьківщини перш за все. Він побажав усім воїнам інтернаціоналістам довгих років життя та міцного здоров’я.

Не ділити героїв війни, так само як і війни, в яких вони брали участь та виконували свій військовий обов’язок, з такими словами звернувся до учасників локальних війн, афганців голова обласної ради Павло Матвієнко.

- В області працює єдина обласна програма «Назустріч людям», - зазначив Павло Матвієнко. – У цій програмі сфокусовані всі аспекти соціальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни, ветеранам локальних війн. Сьогодні доречно запевнити, що ці програми буде профінансовано на 100 відсотків. Разом з тим, в області продовжується реконструкція шпиталю для ветеранів ВОВ, де лікування та реабілітацію проходять також ветерани Афганістану та бойових дій в інших державах.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, день виведення радянських військ з Афганістану відзначають 15 лютого. З цієї нагоди біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, що на Алеї слави, відбудеться урочистий мітинг та покладання квітів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України