Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На порядку денному – ціни на продукти харчування

15 лютого 2011 - 16:54

Цінова ситуація на продовольчих ринках країни та підготовка до проведення комплексу весняно-польових робіт стали приводом для скликання всеукраїнської селекторної наради. У студії селекторного зв’язку Запорізької обласної державної адміністрації за стан у регіоні відповідали заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук (стажування), начальник головного управління агропромислового розвитку Володимир Журавльов, начальник головного управління економіки Елла Слепян, керівництво Державної інспекції з контролю за цінами та ін.

За інформацією директора департаменту аграрних ринків МінАПК Анатолія Розгон, за останні декілька тижнів в Україні суттєво зросли ціни на зернові. Як наслідок, подорожчали основні сорти хліба в деяких регіонах. Також посадовець відзначив стрімке зростання цін на такі продукти харчування як олія, картопля, капуста та морква, крупи.

Хоча в цілому ціни на продукти харчування по областях різняться. Так, у Житомирській, Хмельницькій областях зафіксовано ріст цін на макаронні вироби. У південних областях підвищилася ціна на плодоовочеву групу. Разом з тим, як позитивний момент посадовець відзначив, що ціни на м’ясо свинини, курятину, яйця курячі та ковбасні вироби залишаються стабільними на всіх територіях. І рекомендував посилити увагу регіонів до таких заходів як проведення ярмарків, заохочення товаровиробників та посилення контролю за допустимими надбавками, що сприятиме стабілізації цін на продовольчому ринку.

Запорізька область утримує стабільні показники на продовольчому ринку. За даними оперативного моніторингу за першу декаду лютого із 40 позицій продуктів харчування, за якими проводиться моніторинг, по 17 з них ціни утрималися на рівні січня, по 7 – відзначено здешевлення. Також за даними Держцінінспекції станом на 10 лютого за рівнем цін на основні продукти харчування Запорізька область посідає з 10 по 27 місце.

З метою забезпечення достатньої кількості зерна, круп та інших зернових у наступному році Міністерство аграрної політики планує збільшити посівні площі. Про це також йшлося під час селекторної наради.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області