Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі АЗС дотримуються правил формування цінової надбавки

16 лютого 2011 - 09:26

Запорізькі АЗС дотримуються правил формування цінової надбавки

Відбулося засідання робочої групи з питання проведення моніторингу ситуації, що склалася на АЗС області, яку за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова провів його заступник Петро Гончарук.

- Цінова ситуація на споживчому ринку та на ринку нафтопродуктів – це сфери особливої уваги органів центральної влади. Тож маємо проводити щоденний моніторинг, щоб розуміти складові формування ціни, а у разі її підвищення - оперативно і адекватно відреагувати, - зазначив, розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Заступник голови облдержадміністрації запропонував всім учасника висловити свою точку зору на можливі шляхи врегулювання цінової ситуації на ринку нафтопродуктів.

Заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Роман Пісарєв поінформував про роботу, проведену робочою групою у 2010 році, а також запропонував при організації цьогорічної роботи використати існуючі вже напрацювання. Приміром, узгодити графіки перевірок – Державної податкової адміністрації, управління у справах захисту споживачів у Запорізькій області, Запорізького науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації, санітарно-епідеміологічної станції та ін. Члени робочої групи одностайно підтримали пропозицію Петра Гончарука - через деякий час після перевірок провести спільний рейд за участю преси щодо дотримання рекомендацій комісій.

Разом з тим, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Білий відзначив, що щоденний моніторинг цінової ситуації на ринку нафтопродуктів області свідчить про дотримання більшістю АЗС правил формування цінової надбавки.

- Ринок нафтопродуктів – це перш за все бізнес, і якщо підприємці будуть дотримуватись всіх правил при формуванні ціни, то можуть розраховувати на підтримку обласної влади. Однак, у разі допущення необґрунтованого підвищення цін на бензин вони мають бути готові до оперативного реагування робочої групи та до спільних перевірок, - резюмував П. Гончарук.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни