Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформа вищої освіти – шлях до конкурентоздатності

21 лютого 2011 - 10:07

Реформа вищої освіти – шлях до конкурентоздатності

Учасники міжрегіонального форуму «Запоріжжя і Україна: стратегічні проблеми розвитку з точки зору магістрів», що зібрались у Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій з усіх областей країни, обговорили підходи до вирішення проблем подальшого розвитку освітньої галузі з огляду на зміни, ініційовані новим законом про вищу освіту в Україні.

Йшлося про статус сучасного вишу та його вплив на розвиток регіону і держави, про роль та значення підготовки магістрів у контексті прийняття Податкового кодексу, про взаємодію вищого навчального закладу із підприємствами та ряд інших проблем.

Учасників форуму від імені голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова привітав його заступник Микола Ярмощук.

- Освіта є пріоритетною як для державної, так і для регіональної влади, тож перші кроки, які були здійснені згідно з програмою економічних реформ, ініційованою Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, відбулися саме в галузі освіти, - зазначив у своєму зверненні до учасників заходу посадовець. - Їх результати ми відчули вже у 2010-ому році: повернуто 11-річний термін шкільного навчання та введено обов’язкову дошкільну освіту, здійснено низку заходів, спрямованих на оптимізацію та укріплення галузевої структури, посилення соціального захисту викладачів та учнів. Тепер же перед нами постає мета поглиблювати розпочаті реформи.

За словами представника регіональної влади, однією з головних цілей реформ у вищій школі є підготовка якісних кадрів для нової економіки України. Сучасний ринок праці стає більш вимогливим до професійної підготовки, мобільності випускників вишів. Головним критерієм оцінки ефективності закладів вищої освіти визначено попит на їх випускників на ринку праці, конкурентоспроможність і, врешті, успішне працевлаштування. Разом з тим, на новий щабель сьогодні піднято й актуальну проблему збалансованості потреб ринку праці та ринку освітніх послуг.

Тож регіональна владна команда докладає всіх зусиль, щоб забезпечити стабільну співпрацю вишів та провідних підприємств області, всебічно сприяє спільній інноваційній діяльності вишів з промисловістю і бізнесом, вирішуючи головне завдання – підготовки кваліфікованих кадрів, що забезпечать подальшу плідну розбудову економіки краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області