Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До льодоходу в області готові

21 лютого 2011 - 10:40

Підсумки роботи у 2010 році постійної обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підбили під час наради, яка пройшла в селекторній студії обласної державної адміністрації. Також особовий склад комісії розглянув найбільш актуальні для регіону питання на поточний час. Серед них – підготовка до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2011 році, виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів на територіях області тощо. Також затверджено план роботи на поточний рік.

Попри загалом високий рівень підготовки до попередження та ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період, значне зниження температури повітря у січні-лютому виявило незадовільний стан готовності мереж житлово-комунального господарства в окремих містах та селищах, що підтверджується аваріями на системах водопостачання. Тож члени комісії наполягають на необхідності посилення уваги на цих аспектах у подальшому. Це питання мають винести на розгляд районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій найближчим часом.

З метою забезпечення готовності органів управління, сил і засобів до оперативного реагування при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків, в області розроблено та затверджено План дій, створено 33 оперативні штаби та 47 мобільних груп, регламент роботи яких передбачає цілодобове їх чергування. Регулярно проводяться обстеження малих річок в населених пунктах і місцях перетину з автомобільними дорогами та залізницями. Крім того, для ліквідації можливих паводків заплановано використання інженерної техніки – 1405 одиниць, автоводоцистерн - 365 одиниць, водоперекачувальних агрегатів -176 одиниць

До використання підготовлено резерв пально-мастильних матеріалів, проведено обстеження плавзасобів. Крім цього, Головним управлінням МНС України в Запорізькій області заплановано використання гелікоптера Мі -2 МНС України для обстеження можливих зон підтоплення внаслідок повені та паводків.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області