Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готова до радикальних заходів у питанні стабілізації цін на основні продукти

21 лютого 2011 - 17:14

Під головуванням очільника регіону Бориса Петрова відбулася нарада щодо цінової ситуації на споживчому ринку області. Для обговорення цієї нагальної проблеми запросили представників торгових мереж, виробників хліба, фахівців управління у справах захисту прав споживачів у Запорізькій області, Держцінінспекції та ін.. У нараді також взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин та голова обласної ради Павло Матвієнко.

Ціни на основні продукти харчування в регіоні за останні декілька тижнів суттєво зросли. Попри задовільні показники в цілому по області, моніторинги демонструють наявність підвищення цін на такі продукти як олія соняшникова, молочні вироби, крупи та деякі сорти хліба. У той же час, в області введено обмеження щодо граничної надбавки на роздрібні ціни за 17 позиціями продуктів. У тому числі, на м'ясо, хліб, хлібобулочні вироби, борошно тощо. За даними, оприлюдненими під час наради, за результатами перевірки 24 торгових мереж майже в кожній зафіксовано порушення у цій частині.

- У мене немає обов’язків перед торговими мережами, у мене є обов’язки перед громадою, - заявив голова ОДА Борис Петров, звертаючись до учасників наради. – Мені важливо, щоб усі ті інструменти, які має право застосовувати обласна державна адміністрація, працювали, і працювали ефективно. Мені не зрозуміло, чому Державна інспекція з контролю за цінами не контролює ситуацію. Не доповідає про ті заходи, які вжито щодо порушників. Чому ми маємо такий розбіг цін на хліб, який становить близько гривні на один і той же сорт хліба? І якщо для того, щоб покращити ефективність роботи в цьому напрямку, ми маємо вживати радикальні міри – ми будемо їх вживати. Адже, ще раз повторюсь, обласна державна адміністрація несе відповідальність перед громадою, - підкреслив Борис Петров.

Разом з тим, начальник управління агропромислового розвитку Володимир Журавльов доповів про виділення Аграрним фондом зерна для Запорізької області. За його словами, запас зерна в області достатній для утримання цін. Про це говорять і виробники борошна. Серед причин подорожчання продуктів харчування, у тому числі хлібобулочних виробів, учасники наради називають низку посередників, які задіяні по всьому ланцюжку - від виробника до покупця.

Також порушувалися питання про організацію гуртової бази, зменшення тиску з боку великих торгових мереж. В свою чергу, управління у справах захисту прав споживачів наголошує на необхідності підвищення якості товарів та дотримання споживацьких прав.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни