Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

26 січня 2011 року в обласному краєзнавчому музеї відбулась презентація 10-го ювілейного щорічного наукового-теоретичного видання „Музейний вісник”

27 січня 2011 - 11:44

У заході взяли участь начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Конарева І.Е., голова Жовтневої райдержадміністрації Вайтаник К.О., музейні працівники, викладачі та студенти Запорізького національного університету, громадськість Запоріжжя.

Науково-теоретичний щорічник було засновано в 2001 році з нагоди 10-ї річниці незалежності України та в рік 80-річчя Запорізького обласного краєзнавчого музею. Протягом десяти років «Музейний вісник» дає можливість читачам ознайомлюватися з окремими проблемами історії, краєзнавства, природознавства, музеєзнавства, поповнення музейних збірок, реставрації і збереження колекцій, історії музейної справи та бібліографії етнологів, археологів, істориків та краєзнавців Запоріжжя, України та навіть зарубіжжя. Тематика робіт охоплює період від доби каменю до новітнього часу. За десять років у щорічнику опубліковано 230 статей 112 авторів з України, Російської Федерації, Молдови і Бразилії. Дописувачі «Музейного вісника проживають у 14 містах України - Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Керчі, Одесі, Полтаві, Сімферополі, Херсоні, Бердянську, Мелітополі, Нікополі, Токмаку, Вільнянську та Новомиколаївці.

Авторський склад «Музейного вісника» та географія розширюється з кожним новим випуском, на сторінках якого вміщуються матеріали як відомих дослідників, так і початківців краєзнавців. Серед авторів співробітники Запорізького краєзнавчого музею, музейних закладів області та інших областей держави, Національного заповідника «Хортиця», Запорізького, Дніпропетровського, Харківського національних університетів, Запорізького національного технічного університету, місцевих краєзнавців, істориків, служителів церкви, а також співробітники Інституту археології НАН України, Інституту історії НАН України та ін.

Належний науково-теоретичний рівень видання сприяв тому, що у   2007 році „Музейний вісник” внесено до переліку фахових видань ВАК України в галузі історичних наук.

Випуск № 10 містить праці, у яких розглядаються окремі проблеми археології, краєзнавства та історії України, вводяться в науковий обіг результати досліджень археологів, істориків, краєзнавців кількох провідних музеїв України та інших науково-дослідних установ.

У 2011 році Запорізький обласний краєзнавчий музей буде відзначати своє 90-річчя. Презентацією „Музейного віника” розпочато ювілейні заходи з нагоди знаменної дати музейного закладу.

Усі автори статей, почесні гості, представники обласних бібліотек отримали в подарунок 10-й номер Музейного вісника

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»