Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За дорученням Президента України голова Запорізької облдержадміністрації Володимир Березовський вручив ключі і техпаспорт від нового автомобілю „Таврія” відважному 16-річному Антону Оверку з Новобогданівки та його батькам

6 липня 2004 - 14:13

Володимир Березовський сердечно подякував хлопця  за мужній вчинок, а батьків – за те, що виростили такого славного сина. Бурхливими оплесками присутні на майданчику біля Мелітопольської райдержадміністрації вітали юного героя і його батьків.

А все трапилося того трагічного дня 6 травня нинішнього року, коли під Новобогданівкою почали в результаті пожежі зриватися боєприпаси на артилерійських сховищах. У цей час Антон „нелегально” (бо всього ж 16 років) відвозив бабусю до недалекого містечка Василівка на стареньких „Жигулях” п’ятої моделі. До рідного села добрався з великими труднощами – на дорогах вже виставили пости військові та ДАІ, лунали вибухи, люди розбігалися всюдибіч. Рідні навідріз відмовились кудись виїжджати, хоча сім’я чималенька – п’ятеро синів та одна донька (один син лише старший Антона, а всі інші – школярі). А тут позбігалися сусіди і попросили вивезти. Антон не вагався – дав „газу” і полетів до автотраси, яка кілометрів за 6 від села. Висадив людей – і мерщій назад. Зробив іще одну ходку доки не пошкодила автомобіль гільза від снаряду...

Під час недавньої поїздки Президента України до Мелітопольського району Леонід Данилович побував і в Новобогданівці, пройшов дворами мешканців. На подвір’ї Оверків йому і розповіли цю історію, про мужні дії Антона. Президент щиро потис руку хлопцеві, подякував батькам і пообіцяв допомогти оновити машину.

Володимир Березовський вручив ключі і техпаспорт від новенької „Таврії” 16-річному Антону Оверку з НовобогданівкиСьогодні Президент слова дотримав. На запитання „Чи вважаєш свій вчинок геройським?” сором’язливий Антон відповів: „Думаю, що кожен на моєму місці у той час поступив би так само...”.

Під час цієї приємної події В.Березовський інформував журналістів про подальші роботи по ліквідації наслідків надзвичайної події у населених пунктах Мелітопольського і Михайлівського районів. Зокрема повідомив про реалізацію зауважень Президента під час недавніх відвідин Новобогданівки. Роботи з капітального ремонту місцевої середньої школи йдуть повним ходом – 1 вересня діти розпочнуть навчальний рік практично у новій школі.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей