Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємствам треба дати можливість працювати та наповнювати бюджет

1 березня 2011 - 09:56

На цьому наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук (стажування) під час наради з проблемних питань роботи ВАТ «Азовська кабельна компанія».

- До нас звернулося керівництво підприємства з проханням допомогти налагодити діалог з представниками МНС, оскільки є рішення про тимчасове припинення експлуатації гальванічної ділянки заводу, що призвело до зупинки всього підприємства, - повідомив на початку наради Петро Гончарук.

Як пояснив головний інженер ВАТ «Азовська кабельна компанія» Юрій Рассадін, проблема полягає у тому, що кілька років тому підприємство замінило одну з речовин, яка використовується у технологічному процесі, почавши використовувати метал-сульфанолову кислоту. Однак, на переконання фахівців державної інспекції цивільного захисту і техногенної безпеки МНС України, ця речовина має один зі ступенів небезпеки і підприємство, яке її використовує, повинно мати систему оперативного виявлення надзвичайних ситуацій, що зроблено не було. Тож Юрій Рассадін просив представника обласної виконавчої влади звернутись до  інспекції з проханням на місяць відкласти рішення про зупинку підприємства. Цей час керівництво компанії планує використати на проведення експертизи кислоти та розробку відповідного плану заходів.

Як відзначалося у ході наради, на ВАТ «Азовська кабельна компанія» працює 450 робітників, заборгованість із заробітної плати, за електроенергію чи за газ відсутня.

- Зараз найголовніше - дати можливість підприємствам працювати, наповнювати бюджет, виплачувати працівникам заробітну плату, тому маємо зробити все можливе для того, щоб розв’язати цю проблему, - підкреслив П. Гончарук.

За підсумками наради вирішено направити листа до державної інспекції цивільного захисту і техногенної безпеки МНС України з проханням на місяць відстрочити рішення про закриття підприємства. Разом з тим керівництво ВАТ «Азовська кабельна компанія» має розробити на цей час план вичерпних заходів з техногенної безпеки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Грає на гітарі по кілька годин на добу: музика відновлює пальці бійця

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей