Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програми будівництва доступного житла в регіоні поступово реалізуються

1 березня 2011 - 11:40

Питання будівництва доступного житла для молодих сімей та інших соціально малозахищених категорій громадян розглянуто під час наради, яку провела заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова.

До участі у заході запросили представників управління містобудування та архітектури ОДА, Запорізького регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, управління капітального будівництва Запорізького міськвиконкому.

Учасники наради поінформували про стан реалізації регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, програми «Молодій запорізькій родині – доступне житло» на 2008-2012 роки,  цільової регіональної програми «Сільське подвір’я», а також комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей.

Як відзначалося у ході наради, за оперативними даними у 2010 році за рахунок всіх джерел фінансування в області введено в експлуатацію 144,031 тис. кв.м. житлової площі, що на 42% більше, ніж у 2009 році. Проте до задоволення потреб далеко - на квартирному обліку перебувають 30 тисяч запоріжців

Разом з тим, в області залишається 77 об’єктів незавершеного житлового будівництва зі ступенем готовності від 50% до 70%. Лариса Мефьодова доручила скласти перелік тих об’єктів незавершеного будівництва, які реально ввести в експлуатацію вже цього року.

Також всі відповідальні за реалізацію програм житлового будівництва мають надати управлінню містобудування та архітектури ОДА детальну інформацію та пропозиції щодо будівництва доступного житла для молодих сімей та інших соціально малозахищених категорій громадян цього року.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також