Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Італійці мають намір провести міжнародний інвестиційний форум у Запоріжжі

1 березня 2011 - 12:13

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин провів зустріч з  делегацією італійських  бізнесменів та обговорив можливість проведення міжнародного інвестиційного форуму у Запоріжжі за підтримки італійських партнерів.

У зустрічі  також взяли участь секретар Запорізької міської ради Володимир Кальцев, начальник управління зовнішніх зносин облдержадміністрації Вадим Міщанин, президент Запорізької  торгово-промислової палати Володимир Шамілов. У ході зустрічі обидві сторони поділилися планами щодо майбутнього співробітництва.

- Наша задача –  налагодження мостів між бізнесменами Італії та України, в даному випадку, Запорізької області, - прокоментував  цілі своєї компанії  Вінценто Сантокі, один з представників делегації. -  Ми допомагаємо бізнесменам знайти цікаві проекти. І одним із таких способів продемонструвати ідеї та можливості італійського та запорізького бізнесу  є проведення  міжнародного бізнес - форуму за фінансової підтримки італійської сторони.

Організація міжнародного форуму зацікавила представників влади Запоріжжя та області. З урахуванням позитивного досвіду проведення економічних форумів у Запоріжжі перший заступник голови ОДА Олексій Литвин висловив впевненість у можливості реалізації такого проекту.

- Дуже своєчасна ідея, - підтримав гостя Олексій Литвин. – Збільшення інвестицій - одна з пріоритетних задач, які поставила перед собою обласна державна адміністрація. Маємо низку цікавих проектів, з якими вже зараз готові ознайомити потенційних інвесторів. Більше того, Запорізька область має чудові перспективи  розвитку таких галузей як промисловість, сільськогосподарський сектор, логістичний напрямок. Нам є чим зацікавити іноземних партнерів. Тож ідея проведення форуму у Запоріжжі  має всі шанси стати реальністю.

У свою чергу, Вінценто Сантокі та керівник міжнародного адвокатського бюро Габріелє Бернарделлі запросили посадовців взяти участь у міжнародному економічному форумі, який відбудеться в середині літа в Римі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також