Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До територій з низьким рівнем розрахунків за газ – підвищена увага

1 березня 2011 - 13:56

До територій з низьким рівнем розрахунків за газ – підвищена увага

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела співбесіду з керівниками райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та підприємств теплоенергетики з питань стану розрахунків за використаний природний газ.

До співбесіди запросили представників тих територій, показник розрахунків яких є нижчим за середній по області – 46%.  Це міста Бердянськ, Токмак, Запоріжжя, Мелітополь, а також Новомиколаївський та Якимівський райони.

Лариса Мефьодова заслухала доповіді представників територій щодо фактичних причин низьких платежів за спожитий газ. Більшість з тих, хто інформував про ситуацію, запевняли, що основна проблема полягає у невідповідності тарифів фактичній собівартості послуг центрального теплопостачання і як наслідок цього - відсутності достатньої кількості обігових коштів.

За підсумками співбесіди вирішено розглянути можливість надання фінансової підтримки підприємствам комунальної теплоенергетики з боку органів місцевого самоврядування. Орендним підприємствам, які надають послуги ЖКГ, у тому числі і теплозабезпечення, поставлено жорсткі умови:  якщо до 15 березня вони не покращать ситуацію із розрахунками, буде розглянута можливість розірвання з ними договорів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також