Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «У питанні реорганізації шкіл вирішальне слово – за громадою»

2 березня 2011 - 09:02

Борис Петров: «У питанні реорганізації шкіл вирішальне слово – за громадою»

Реорганізація і ліквідація загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості допускається лише за згодою територіальних громад, нагадав голова Запорізької облдержадміністрації  Борис Петров під час прес-конференції.

У 2010/2011 навчальному році мережа області складається з 657 загальноосвітніх навчальних закладів. На сьогодні збережено 18 закладів, які залишилися без контингенту учнів.

- Наразі не йде жодної мови про закриття україномовних шкіл. Але проблема існує: на території області функціонує кілька десятків сільських шкіл, де навчається невелика кількість дітей. Зрозуміло, що якість навчання в даному випадку залишає бажати кращого, - зазначив очільник регіону.

За його словами, в облдержадміністрації вивчається питання оптимізації мережі. Заступнику голови ОДА Миколі Ярмощуку надано відповідне доручення. Разом з тим, Борис Петров наголосив на принциповому підході до цього питання: всі пропозиції повинні готуватися виважено та обережно.

- Громада повинна сама прийняти правильне рішення, - підкреслив керівник області.

При цьому потрібно активізувати виконання програми «Шкільний автобус», наголосив він.  За останні 5-6 років придбано понад 100 шкільних автобусів.

- Це 60% від потреби. Необхідно ще мінімум 80 автобусів, щоб закрити цю тему. За інформацією народного депутата України Олександра Пеклушенка найближчим часом в області з'явиться ще 10 автобусів, - повідомив Борис Петров.

Крім цього, для забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей в області створюються нові освітні одиниці - територіальні освітні округи. Питання створення сприятливих умов для розвитку інтелектуальних здібностей молоді увійшло до оперативних цілей пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації на 2011 рік

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також