Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства-боржники за електроенергію звітуватимуть в облдержадміністрації

2 березня 2011 - 11:18

Рівень розрахунків підприємств регіону за спожиту електроенергію – один з напрямків, який перебуває на постійному контролі голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова. Станом на 01.02.2011 заборгованість споживачів регіону складала 741,1 млн. грн., а рівень розрахунків за січень поточного року - 91%. Для того, щоб підвищити цей показник, керівництво облдержадміністрації прийняло рішення проводити співбесіди з представниками підприємств-боржників за електроенергію. Першу співбесіду провела заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова.

Заступник голови ОДА відзначила, що першим на співбесіду запрошено керівника ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат», оскільки його борг складає понад 50% від загальної заборгованості всіх споживачів регіону.

Виконуючий обов’язки генерального директора ДП «ЗТМК» Володимир Сивак поінформував представника обласної виконавчої влади про ситуацію на підприємстві. Зокрема, загальна заборгованість за електроенергію станом на 01.02.2011 склала понад 394 млн. грн. За січень підприємство розрахувались за електроенергію на 25,6 %, приблизно так само  і в лютому.

- Зараз мова не йде про погашення боргів минулих років. Ми просимо, щоб ви відрегулювали поточні розрахунки, - звернувся до керівника ДП «ЗТМК» директор енергозбуту ВАТ «Запоріжжяобленерго» Володимир Яворський. Також останній висловив переконання, що проблемне підприємство може підвищити рівень розрахунків до 50% - 70%

Проте Володимир Сивак заявив: найбільше, що він може пообіцяти – сплачувати щомісяця 7 млн. грн. За словами керівника підприємства, покращити ситуацію на ДП «ЗТМК» можна, провівши реконструкцію, бізнес-план якої вже розроблено, та на цей час (орієнтовно 4 роки) необхідно встановити спеціальний тариф.

Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський повідомив, що обласна влада вже направляла звернення до Уряду щодо встановлення спецтарифу на електроенергію для трьох підприємств, у тому числі і для ДП «ЗТМК». Лариса Мефьодова пообіцяла, що особисто з’ясує долю цього звернення. Також, на думку посадовця, доцільно було б порушити це питання під час  зустрічі з народними депутатами України від Запорізької області, яка планується на 17 березня.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Грає на гітарі по кілька годин на добу: музика відновлює пальці бійця

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей