Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми потребують реальних дій, а не лише обговорення

2 березня 2011 - 13:03

Вкотре ситуація з водопостачанням та водовідведенням у курортній зоні смт. Кирилівка Якимівського району обговорювалася на нараді в обласній державній адміністрації.

Ще з 2009 року Федотова коса, де розташовано близько 300 баз відпочинку, фактично відрізана від централізованого водопостачання. Проте, ані Якимівська райдержадміністрація, ані Кирилівська селищна рада не роблять жодних конкретних кроків для розв’язання  цієї проблеми. Навіть навпаки. Згідно з заявою директора КП «Запорізький облводоканал» Миколи Нікуліна, усі пропозиції обласного водопостачального  підприємства щодо спільних дій по вирішенню цієї проблеми відхиляються депутатами Кирилівської селищної ради. Ще гірша ситуація з водовідведенням. Як зазначив директор національного парку «Приазовський» Ігор Богданов, минулого року у розпал курортного сезону вже трапилася надзвичайна ситуація, коли фекальні води розтеклись на території близько 1,5 гектара і наблизились до заповідного Утлюкського лиману. Те ж саме може відбутися і цього року, тому що стан та експлуатація каналізаційної системи залишилися на минулорічному рівні. При цьому, керівництво району та смт. Кирилівка замість рішучих кроків щодо вирішення цих проблем продовжують сподіватись на ТОВ «Азовські будівельні інвестиції». Два роки тому ця приватна компанія обіцяла усунути проблему водовідведення. Проте справа обмежилась лише розробкою проектної документації.

Як наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин, таке ставлення районної та селищної рад до вкрай важливої проблеми неприпустиме.

- Забудьте про існування «Азовських будівельних інвестицій», - звернулася до голови Якимівської районної адміністрації та селищного голови смт. Кирилівка заступник голови ОДА Лариса Мефьодова. – Годі очікувати, поки якась приватна компанія знайде інвестиції і замість вас вирішить цю проблему. Ви несете особисту відповідальність за стан справ, тому саме ви маєте постійно і наполегливо вирішувати існуючі в районі проблеми, а не обмежуватись лише їх обговоренням.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також