Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада прагне залучати громадян до реалізації своїх ініціатив

2 березня 2011 - 13:43

Влада прагне залучати громадян  до  реалізації своїх ініціатив

В інформаційно-аналітичній програмі «По суті», що виходить  у форматі ток-шоу на телеканалі «Запоріжжя», започатковано цикл передач з обговорення стану  реалізації програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей» та пріоритетних напрямків  діяльності обласної державної адміністрації. У прямому ефірі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, начальник управління культури і туризму  Ірина Конарєва та заступник начальника управління освіти і науки Віктор Захарчук, які поінформували  широку глядацьку аудиторію про ініціативи регіональної влади  щодо розвитку  гуманітарної сфери в  нашій області. До  дискусії з цих питань  долучилися  журналісти Володимир Пісковий ( власкор всеукраїнського видання «Дзеркало тижня») та Володимир Москаленко  (газета «МИГ»), а також науковець – доктор філософських наук, декан факультету соціології та  управління  ЗНУ Максим Лепський. 

Нагадаємо, 18 лютого пройшли громадські слухання щодо пріоритетних напрямків розвитку області, а на нещодавній сесії обласної ради їх як план першочергових спільних дій  облдержадміністрації та облради  затвердили депутати. До стратегічного  плану    включено такі напрямки: оптимізація діяльності обласної та районних державних адміністрацій, сертифікація системи управління, розвиток інтелектуального та кадрового потенціалу; продовольча та енергетична безпека регіону; забезпечення стабільної роботи реального сектора економіки; взаємодія з громадою; залучення інвестицій; екологічно сприятливий регіон; історико-культурний, курортний і туристичний регіон; розвиток малого і середнього бізнесу, створення робочих місць; піклування про людину; альтернативне наповнення місцевих бюджетів.

Ведучі програми  своїми гострими репліками    спонукали учасників програми щиро висловлювати власні точки зору на події, що відбуваються в нашій області та країні  в цілому. Палкі дебати розгорілися в студії, коли учасники програми  торкнулися питання майбутнього підвищення рівня життя для жителів області від реалізації зазначених ініціатив регіональної влади. Пристрасті  підігріли результати інтерактивного голосування телеглядачів. Кількість глядачів, які оптимістично сприймають ці ініціативи, та тих, хто не бачить в них сенсу, була майже рівною.

Науковець Максим Лепський, коментуючи такий результат, констатував, що  він є свідченням, в першу чергу, недостатньої поінформованості жителів області. Тож, вочевидь, владі потрібно розгорнути широку інформаційну кампанію та активізувати роботу із залучення громадськості до реалізації поставлених  завдань.

- Про перші результати  реалізації владних ініціатив ми звітуватимемо громаді вже за пів року - таке завдання поставив своїй команді голова обласної державної адміністрації Борис  Петров, - зазначив  у прямому ефірі  заступник голови ОДА Микола Ярмощук. -  Будьте певні, що нам буде про що звітувати. Зокрема, що стосується розвитку гуманітарної сфери території:  у галузі  освіти ми відкриваємо додатково 32 групи у дитячих садочках для півтисячі дітей, у галузі охорони здоров’я -  матимемо  новий сучасний, оснащений за останнім словом медтехніки, обласний пологовий будинок, у туристичній галузі   -   впроваджуємо нові цікаві маршрути. При цьому ми забезпечимо широке інформування громадськості з усіх питань життєдіяльності регіону. Люди мають знати  про ініціативи влади і активно долучатися до їх реалізації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Збір пластикових кришечок наближає перемогу

В Запоріжжі виявлено нові випадки сказу тварин

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

Американський сенатор закликає до посилення підтримки України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум