Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Організація роботи дійсно економічної системи АГНКС потребує підтримки влади

2 березня 2011 - 14:20

В обласній державній адміністрації відбулася зустріч генерального директора російського ЗАТ «Єврогаз» Євгена Кюнстлера з представниками органів обласної та міської виконавчої влади, керівниками транспортних підприємств, власниками автомобільних газонаповнювальних станцій.

Російський гість презентував програму розвитку системи газонаповнювальних станцій у межах Запорізької області, впровадження якої обіцяє чималі економічні вигоди та суттєве покращення екології.

Присутні на зустрічі представники бізнесу зазначили, що почули, безумовно, цікаві пропозиції, проте без підтримки уряду, парламенту та керівництва області втілити їх у життя майже неможливо. Переобладнання автомобільного транспорту на споживання запропонованого у ході презентації метану - досить дороге задоволення. Тому це переобладнання треба хоча б частково здійснювати за кошти екологічних фондів. До того ж, ціна на газ постійно зростає, а зі збільшенням попиту на нього зростатиме ще швидше. Тому без впровадження на рівні уряду стимулюючих механізмів, аналогічних тим, що діють в Росії чи Сполучених Штатах, ніякого економічного зиску підприємці не отримають.

Радник голови обласної державної адміністрації з економічних питань Сергій Балабанов наголосив на тому, що обласна влада зацікавлена в реалізації таких економічних та екологічних проектів, і запропонував підприємцям надати перелік перешкод на шляху реалізації проекту та пропозиції щодо їх подолання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також