Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров має намір доповісти про НВК «Іскра» Президенту

2 березня 2011 - 14:53

З робочою поїздкою голова ОДА Борис Петров відвідав КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра»», який знаходиться в управлінні Міністерства промислової політики України. Це єдине підприємство в країні, яке має технічний потенціал для розробки та виготовлення важливого для військового та цивільного обігу обладнання. Спеціальної електротехнічної продукції, і, навіть, засобів для реабілітації та пересування людей з обмеженими можливостями – інвалідні візки, в тому числі й з електроприводом.

Під час знайомства з виробництвом та науковими досягненнями підприємства очільник області відзначив, що вперше перебуває на цьому заводі.

- Нажаль, так склалося, що я тільки зараз вперше настільки детально знайомлюся з виробництвом НВК «Іскра», - коментує свою поїздку Борис Петров. Втім, я задоволений можливістю провести таку важливу поїздку, адже зовсім скоро я зустрічатимусь з Президентом України, Віктором Януковичем і матиму нагоду доповісти керманичу держави про ситуацію на підприємстві. А справа в тому, що тут виготовляють унікальне військове обладнання. Мають чудові традиції та наукову практику і наразі, можуть успішно розвиватися та збільшувати об’єми виробництва.  У 2010 на 30 відсотків збільшилася заробітна плата на підприємстві. Для нас це дуже важливий позитивний момент.  І задача виконавчої влади зробити все, щоб ці цифри були ще кращі. 

Про стабільність підприємства говорить і виконуючий обов’язки директора Анатолій Штакельберг. За його словами зараз оформлено два  важливі контракти,за якими виготовляють техніку і в поточному році планується підписання не менше двох контрактів, які дозволять підприємству працювати  ще більш успішно.

Також очільник області звернув увагу на таку сферу виробництва підприємства, як виготовлення  інвалідних візків. Як зазначив голова облдержадміністрації, норми тендерних закупівель мають бути переглянуті в сторону задоволення якості обладнання перш за все. Адже зрозуміло, що китайські товари, які мають конкурентну ціну і не дозволяють вітчизняним виробникам вигравати тендерні конкурси все ж таки сильно програють у якості.

Після ознайомчої екскурсії по виробництву очільник області провів нараду із керівництвом  НВК «Іскра» під час якого обговорювалися нагальні питання, які потребують підтримки виконавчої влади.

 

Оксана Горобцова, управління преси та інформації

Читайте також