Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поєднання культури і духовності сприятиме піднесенню громадянської свідомості

3 березня 2011 - 10:07

Поєднання культури і духовності  сприятиме  піднесенню громадянської свідомості

Вперше в історії  Запорізького краю у засіданні колегії управління культури і туризму  облдержадміністрації, присвяченому підсумкам розвитку галузі культури і туристично-рекреаційної сфери області  у 2010 році, і  крім посадовців,  керівників  закладів культури,   провідних  митців взяв участь духовний лідер краю  - архієпископ Запорізький і Мелітопольський  Лука. Владика звернувся до учасників зібрання  з промовою.

 Його  заклик до широкого загалу відродити у серцях  людей  щиру віру,   наповнити культурні заходи, що відбуваються на території,  духовною складовою, що має посприяти піднесенню громадянської свідомості,  учасники  наради палко підтримали.

 У відвертій розмові про поточні проблеми галузі та шляхи їх  подолання, тон якій задав заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, працівники культури висловили власну позицію щодо реалізації ініціатив обласної державної адміністрації та  реформ, започаткованих Президентом України Віктором Януковичем. Вони відзначали, що  такі конструктивні перетворення на часі, разом з тим акцентували увагу на необхідності зберегти  і примножити всі надбання  області у галузі культури.

- Колеги зійшлися на думці, що запорука подальшого  успішного розвитку галузі - у консолідації  зусиль  всіх   зацікавлених сторін - митців,   влади, бізнесу, духовенства, а також засобів масової інформації, - підбила підсумок заходу начальник управління культури і туризму ОДА Ірина Конарєва.

З огляду на те, що засідання колегії  проходило напередодні жіночого свята 8 Березня, заступник очільника регіону Микола Ярмощук від імені  голови  облдержадміністрації Бориса Петрова сердечно  привітав жінок, на чиїх тендітних плечах  саме і тримається  галузь культури краю. Кращим працівникам галузі посадовець вручив  почесні грамоти обласної державної адміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також