Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області пропагують профілактику туберкульозу

3 березня 2011 - 10:00

В області пропагують профілактику туберкульозу

Напередодні Дня білої ромашки, який весь світ відмічає 24 березня на ознаменування надзвичайної важливості  профілактики туберкульозу для суспільства, за підтримки  управління охорони здоров’я ОДА  в області проводиться  медико-соціальна   акція  «Місячник боротьби  із туберкульозом».  В її рамках відбувається чимало інформаційних  та лікувально-профілактичних заходів на всіх територіях регіону.

Зокрема, організовано  широкомасштабну роз’яснювальну роботу у школах та вишах,  на підприємствах, проводиться запобіжна   вакцинація.

- Вакцинація проти туберкульозу – один з найефективніших засобів запобігання розповсюдженню цієї  страшної соціальної хвороби, - коментує  начальник управління  охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця. – Завдяки вжиттю ряду профілактичних заходів і, зокрема, своєчасному  проведенню вакцинації  нам вдалося суттєво – майже на 17% знизити  захворюваність на  туберкульоз серед дітей.

 Разом з тим, наголосила посадовець,  деякі батьки відмовляються від  застосування  запобіжної вакцинації проти туберкульозу, чим ставлять під загрозу  здоров’я і благополуччя свої дітей. У даному разі ризик надто високий. За повідомленням  головного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва, торік  на 100 тис населення  на туберкульоз захворіли 7,6% дітей у віці до 14 років. Тож не варто нехтувати профілактичними засобами, а навпаки, слід  дотримуватись рекомендацій фахівців.

Що ж до  забезпечення безпосереднього лікування хворих на туберкульоз, то, як зазначила Н.Мотовиця, у нашій області  воно проводиться безкоштовно у повному обсязі  та за  принципами  світової стратегії  DOTS, яку рекомендує  Всесвітня організація охорони здоров’я. Тому, як підтвердив генеральний директор  обласного об’єднання «Фтизіатрія», головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Олександр Ахтирський,    за останні п’ять років  рівень захворюваності  вдалося знизити  на 30,5%.

 

Управління у стравах преси та інформації

Читайте також