Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ДП «Кремнійполімер» - боржнику за електроенергію, проведуть енергоаудит

3 березня 2011 - 11:35

На ДП «Кремнійполімер» - боржнику за електроенергію, проведуть енергоаудит

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела співбесіду з заступником комерційного директора ДП «Кремнійполімер» Сергієм Лагунським з питання погашення заборгованості за спожиту електроенергію.

Станом на 01.02.2011 загальний борг підприємства складав понад 29 млн. грн.

- В області є промислові підприємства, які мають борги за електроенергію, але вони намагаються хоча б частково розраховуватися з поточними платежами. Ви взагалі нічого не платите. Торік сплачено 3,6% від спожитого. Цього року платежі взагалі не надходили. Поясніть ситуацію, ви взагалі не плануєте розраховуватись за електроенергію, - звернулась із запитанням до представника ДП «Кремнійполімер» Лариса Мефьодова.

Заступник комерційного директора ДП «Кремнійполімер» Сергій Лагунський повідомив, що у кращому випадку підприємство почне проводити поточні платежі з травня поточного року. Наразі керівництво підприємства виконує доручення Президента України – виплачує борги із заробітної плати, на що спрямовує всі кошти.

За словами начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євгена Семечаєвського, на цей рік підприємство має замовлення, однак, на жаль, це не є свідченням того, що керівники заводу будуть розраховуватись за електроенергію. Тому представник ВАТ «Запоріжжяобленерго» запропонував провести енергетичний аудит підприємства, щоб обмежити, наскільки це можливо, постачання.

Також керівництво ДП «Кремнійполімер» має відновити роботу з реструктуризації існуючої заборгованості.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також