Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрії Запорізької області готуються до весняно-польових робіт

3 березня 2011 - 12:49

Аграрії Запорізької області готуються до весняно-польових робіт

Під час обласної селекторної наради щодо підготовки до весняно-польових робіт перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин звернув увагу аграріїв  області на тенденцію підвищення цін на нафту та нафтопродукти, що спостерігається на біржах. Тому сільгоспвиробникам рекомендовано якнайшвидше поповнити запаси пального, необхідні для проведення весняно-польових робіт.

На сьогодні сільгосппідприємства забезпечені бензином на 50%, дизельним пальним – на 63%. Готовність техніки до весняно-польових робіт складає у середньому по області   97-98%.

Начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов висловив занепокоєння станом посівів озимого ячменя та озимого рапсу у південних районах області, де поля без снігу зустріли лютневі морози.

- Потрібно терміново взяти моноліти, щоб визначитись зі станом посівів та площею можливих пересівів, -  наголосив Володимир Журавльов.

Також увагу керівників профільних управлінь райдержадміністрацій було звернуто на необхідність виділення у кожному районі щонайменше 200 гектарів під посів гречки,  щоб у майбутньому забезпечити область власною гречаною крупою. Проте, якщо в цілому сільгосппідприємства насінням зернових та зернобобових культур забезпечені на 118 %, то 70 тонн насіння гречки доведеться закупити в інших регіонах країни. 

Усього ж аграрії області планують засіяти 780 тисяч га яровими культурами, з них 302 тисячі га - зерновими та зернобобовими, 351 тисячу га - технічними культурами, 73 тисячі га -  картоплею та іншими овочами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також