Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збереження культурної спадщини для нащадків - пріоритет діяльності влади

9 березня 2011 - 09:35

Збереження культурної спадщини для нащадків - пріоритет діяльності влади

Відродження історико-культурних святинь нашого краю, збереження їх для нащадків – один з пріоритетів діяльності регіональної влади.

Ключове місце у вирішенні цього завдання посідає робота з подальшого розвитку національного заповідника «Хортиця», національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна могила» та Василівського історико-архітектурного музею «Садиба Попова».

За словами начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Ірини Конарєвої, на поточний момент вже доопрацьовано і надіслано до Міністерства культури і туризму України для затвердження проект Державної цільової національно-культурної програми розвитку національного заповідника «Хортиця» на період до 2016 року. Також добігає завершення робота з оформлення правовстановлюючих документів щодо землекористування на острові Хортиця.

Щодо «Кам’яної могили», тут триває робота над коригуванням Генерального плану та розробкою номінаційного досьє на цей заповідник для внесення пам’ятки до переліку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. У рамках міжнародної програми «Реконструкція клімату України» проведено археологічні розкопки епохи неоліту – періоду бронзи.

У «Садибі Попова» торік вдалося виконати ремонтні роботи на будівлі молочарні та провести благоустрій прилеглої до палацу території .

- Ці святині – справжні туристичні перлини, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, який опікується гуманітарними питаннями. – З огляду на проведення в Україні Євро-2012 та залучення Запорізької області в орбіту територій-супутників з організації та проведення цих міжнародних змагань значення наших заповідників зростає. Адже чимала кількість іноземних вболівальників приїдуть в Україну, в тому числі, і щоб ознайомитись із природним та історико-культурним багатством нашої країни. Прагнемо, щоб наші гості рознесли добру славу про наш край. Тож ми продуктивно працюємо над виконанням поставлених лідером регіональної владної команди Борисом Петровим завдань.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами